Senatorul Gavril Mirza il acuza pe ministrul Transporturilor ca instiga judetele unele impotriva altora (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, s-a arătat vineri indignat de faptul că membrii Guvernului „au luat-o la plimbări prin ţară şi instigă judeţele unele împotriva altora”.

Reacţia preşedintelui PSD Suceava survine declaraţiilor făcute joi la Suceava de către ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, care a arătat că aeroporturile din Suceava şi Iaşi se află în competitie pentru statutul de aeroport regional. „Au ajuns să instige demnitari ai unui judeţ împotriva demnitarilor din alt judeţ, să instige judeţele unele împotriva altora”, a apreciat Mîrza.
El s-a întrebat dacă în noile condiţii ar trebui ca sucevenii să meargă la Iaşi şi să distrugă aeroportul de acolo ca să câştige aşa-zisa competiţie a aeroporturilor. „Vagoanele CFR cad ca şi cartofii din căruţă, flotă nu mai avem, drumurile sunt pline de gropi şi cu aeroporturile trebuie să le spargem pe celelalte”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a arătat, joi, în urma solicitării preşedintelui CJ Suceava pentru sprijinirea finanţării modernizării Aeroportului din Suceava, că este o competiţie între Iaşi şi Suceava pentru că doar unul din cele două aeroporturi va putea fi dezvoltat ca aeroport regional. “Să fiţi mult mai deschişi. Care va fi mai deschis va învinge. Va deveni un aeroport regional şi se va dezvolta”, a spus Berceanu. El le-a sugerat autorităţilor sucevene să ofere o parte din acţiunile de la Aeroportul Suceava CJ Botoşani, CJ Neamţ sau primăriilor Suceava, Botoşani sau Piatra Neamţ, după care să deschidă oportunităţile de capitalizare pentru că mai mulţi oameni de afaceri vor investi fonduri în aceste acţiuni.


Intră acum și în grupul de