Viceprimarul USR al Sucevei, Teodora Munteanu, a simțit nevoia să explice de ce și-a ales consilier pe Ana Munteanu, candidatul pentru funcția de arhitect șef al orașului


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul USR al Sucevei, Teodora Munteanu, a publicat, miercuri, pe pagina de socializare traseul profesional al celor doi consilieri pe care îi are angajați la cabinet și că aceștia sunt încadrați la gradația de consilieri  I A, având un salariu net de 3.531 lei.

Teodora Munteanu a făcut publice aceste informații la o zi de la data limită de depunere a dosarelor de candidat pentru funcția de arhitect șef al municipiului Suceava la care s-a înscris consilierul ei Ana Munteanu.

Potrivit viceprimarului, Ana Munteanu are 42 de ani și este antreprenor și arhitect cu 17 ani de experiență.

Ea spune că Munteanu a studiat arhitectura  la Universitatea Tehnică din Lisabona și la Universitatea Tehnică din Iași fiind arhitect diplomat în 2004, absolvent de master în restaurare si reabilitare arhitecturală în 2006 și absolvent al cursurilor postuniversitare de lungă durată, în specialitatea urbanism și amenajarea teritoriului 2013, toate în cadrul Facultății de Arhitectură din Cadrul Universității Tehnice ”Gh. Asachi” Iași.

Din 2006 este membru al OAR și din 2008 este membru al Registrului Urbaniștilor din România.

„Ana nu este și nu a fost membru al nici unui partid politic, fiind recrutată din mediul privat pentru a mă consilia exclusiv pe aspectele tehnice legate de activitatea Departamentului de Investiții din cadrul Primăriei municipiului Suceava, pe care îl coordonez”, a explicat Munteanu.

În ceea ce îl privește pe cel de-al doilea consilier de la cabinet, Dumitru Cristin Maslovschi, acesta are 47 de ani, este absolvent al Facultății de Litere și Științe din cadrul Universității ‘Ștefan cel Mare’ Suceava (promoția 1997), fiind de profesie profesor de istorie.

Viceprimarul spune că „după o lungă experiență profesională desfășurată în străinătate”, Cristin Maslovschi a revenit în țară în anul 2014, lucrând în cadrul unor companii multinaționale.

În 2019 a devenit membru USR și la alegerile locale din 2020 a candidat pe lista Alianței USR Plus pentru Consiliul Local Suceava și a fost recrutat pentru postul de consilier, cu atribuții de comunicare.


Intră acum și în grupul de