Conducerea PDL va fi aleasa atat pe motiune cat si uninominal (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Potrivit modificărilor la statut, PDL-iştii îşi vor alege conducerea printr-o „variantă mixtă” atât pe moţiune cât şi uninominal, prin alegerea directă a vicepreşedinţilor şi secretarilor executivi, a declarat marţi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

„Este o variantă mixtă, dar eficientă pentru asumarea răspunderii”, a explicat Flutur, arătând că prin modul de alegere al vicepreşedinţilor şi secretarilor executivi „partidul se deschide”.
Liderul democrat-liberal a mai spus că alegerile interne din PDL vor da ocazia ca în formaţiunea politică să vină noi membri, mai ales că vor fi înfiinţate organizaţii pe secţii de votare. „Partidul se profesionalizează”, a mai spus Flutur arătând că vor fi înfiinţate comisii de specialitate atât la nivel judeţean cât şi naţional, care vor fi laboratoare de idei şi de programe. El a explicat că în ceea ce priveşte secretarii executivi pe domenii, aceştia vor fi aleşi de membrii comisiilor de specialitate pe domenii înfiinţate în organizaţiile judeţene.

Vicepreşedintele PDL a mai declarat că după data de 9 aprilie va trebui stabilit un calendar accelerat al organizării alegerilor interne de la organizaţiile pe secţii de votare, apoi cele locale, cele pe colegii electorale de deputat şi judeţene. Flutur a evitat să spună dacă va candida la funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda precizează, miercuri, pe blogul personal, că nu va candida la preşedinţia partidului şi arată că modul de vot actual este destinat protejării premierului, pentru că orice ambiţie de a-l înlocui ar fi considerată o tentativă de debarcare a şefului Executivului.
Colegiul Director al PDL a decis, duminică seară, convocarea Convenţiei Naţionale pe 15 iulie, alegerile interne urmând a avea loc de jos în sus, începând din filiale până la conducerea centrală.

Conducerea PDL a mai stabilit că alegerea preşedintelui, prim-vicepreşedinţilor să aibă loc în prima zi, când va avea loc Convenţia Naţională, iar vicepreşedinţii şi secretarii executivi a doua zi, în Consiliul Naţional de Coordonare.

Potrivit deciziei Colegiului Director, alegerile pentru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general se vor face pe listă, candidaţii la funcţia de preşedinte urmând să-şi prezinte şi echipa. Prin vot uninominal vor fi aleşi secretarii generali adjuncţi şi vicepreşedinţii.


Intră acum și în grupul de