Dan Ioan Cușnir constată o întrecere ciudată între Ion Lungu și aleși locali ai USR Suceava pe asumarea unor inițiative deși între competitori există o „colaborare trainică” în contracte de peste un milion de lei


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă că vede că în ultimele săptămâni primarul Ion Lungu și aleși locali ai USR Suceava este o întrecere pe asumarea unor inițiative deși a constatat că între aceștia există o colaborare de 12 ani care se traduce prin contracte de peste un milion de lei.

„De câteva săptămâni asistăm la o întrecere comică între primarul Ion Lungu pe de o parte și USR Plus de cealaltă parte. Au început să aducă tot felul de argumente, cine a fost primul și cine a făcut mai multe pentru Parcul Șipote. Mai nou, se luptă și pentru a-și trece la realizări și creșterea burselor pentru elevi, uitând să informeze că, de fapt această creștere a burselor școlare se datorează HG 1064/2020  care stipulează creșterea cuantumului minim al burselor la 100 lei și acoperirea valorii burselor de la Bugetul de Stat”, arată Dan Ioan Cușnir.

El consideră că această competiție este ciudată având în vedere lunga colaborare dintre aceștia.

„De exemplu, este cu adevărat impresionantă lista contractelor dintre Primăria Suceava și firma de arhitectură a Consilierei Viceprimarului USR, doamna Teodora Munteanu. O colaborare trainică, de peste 12 ani, în care 877.419 lei + TVA, respectiv 1.044.128 lei, adică aproximativ 240.000 euro din banii Sucevenilor au ajuns la o firmă de arhitectură apropiată de USR Plus.Ce frumos sună sloganul USR Plus „O Românie fără Hoție!”. Trebuie doar completat: „O Românie fără hoție dar cu USR-iști conectați la robinetele banului public!” ”, a adăugat Dan Ioan Cușnir care a atașat un document privind contractele la care face referire.

El crede că Suceava are nevoie de primenirea administrației locale, are nevoie de oameni noi, cu mentalități aliniate vremurilor.

„Nu vor putea salva Suceava Lungu, Harșovschi și cei apropiați lor, aceiași oameni care au ținut-o departe de modernizare și progres”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de