Dan Ioan Cușnir: În municipiul Suceava au loc accidente mortale pe trecerile pentru pietoni, iar primarul montează semne de circulație inutile pentru așa-zise piste de biciclete trasate pe trotuar cu o vopsea care s-a deteriorat în șase luni


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a solicitat, miercuri, primarului Ion Lungu să înceteze compromisurile la siguranța pietonilor, dar și a bicicliștilor

„Domnule primar Ion Lungu, ați falimentat un combinat, ați falimentat Termica, sunteți pe cale să finalizați și falimentarea Sucevei. După atâtea eșecuri, ar trebui să știți cât de importantă este repectarea standardelor, a normelor și a regulilor. Ar trebui să știți cât de dăunătoare pot fi compromisurile făcute la standardele tehnice sau la calitatea produselor folosite”, arată Cușnir într-un comunicat de presă.
El îl întreabă pe Ion Lungu cât timp va mai tolera ca pe banii și pe sănătatea sucevenilor să se facă compromisuri la standarde și la reguli, compromisuri care afectează siguranța și calitatea vieții Sucevenilor și care duc la cheltuirea ineficientă a banului public din taxe și impozite.

„În Suceava, în fiecare an au loc accidente mortale pe trecerile de pietoni. Aceste nenorociri se întâmplă pentru că s-au făcut compromisuri la calitatea vopselelor marcajelor rutiere, pentru că s-au făcut compromisuri la calitatea iluminatului public în special în zonele trecerilor pentru pietoni, pentru că nu există covorul antiderapant dinaintea trecerilor de pietoni, ci cel mult niște suprafețe vopsite în roșu. Vă împăunați cu Diplomă de Excelență în iluminat public, dar în oraș este beznă și mor oamenii pe trecerile de pietoni”, a adăugat Dan Ioan Cușnir.

El l-a întrebat pe primar dacă poate face vreo deosebire între un covor antiderapant având lungimea de 7 metri și niște vopsea roșie pe o lungime de 2 metri așa cum s-a făcut în Suceava și dacă merită și pietonii din Suceava aceleași condiții de siguranță pe care le au locuitorii altor orașe din România.


„Domnule Ion Lungu, ați recunoscut că „adevăratele piste de biciclete” urmează să fie amenajate. Pe banii cui s-au trasat în lunile august/septembrie 2020, niște piste verzi care în 6 luni s-au deteriorat fără să fie folosite de aproape nimeni pe perioada iernii? Cum vă explicați faptul că la Cluj Napoca, pistele de biciclete rezistă de aproape 6 ani, iar la Suceava s-au deteriorat după 6 luni? Cine plătește acest compromis la calitate?”, a întrebat consilierul local.

El mai cere primarului să spună cât timp are de gând să continue cu acest compromis la siguranță pietonilor, dar și a bicicliștilor.

„Piste de biciclete și de trotinete, pe trotuar, nu există nicăieri în lumea civilizată. Cât mai aveți de gând să cheltuiți banii publici pentru ceea ce psihologii numesc „persistența în greșeală inițială”? Ați greșit acceptând trasarea pistelor de biciclete pe trotuar, iar acum, în loc să recunoașteți greșeala inițială, continuați să cheltuiți bani publici și amplasați indicatoare rutiere inutile, în încercarea disperată de a ne convinge că această soluție este corectă”, a mai declarat Cușnir.

Potrivit lui Cușnir, compromisul este ca o scară pe care întotdeauna cobori, niciodată nu urci.

„Nu poți ajunge la obiective mărețe coborând. Nu putem construi un oraș de succes făcând compromisuri. Nu mai putem accepta compromisuri la siguranță pietonilor din Suceava! Nu mai putem accepta compromisuri la siguranța bicicliștilor și a utilizatorilor de trotinete din Suceava! Nu mai putem accepta compromisuri la calitatea materialelor achiziționate din banii publici ai Sucevenilor. Nu mai putem accepta compromisuri la eficiența cheltuirii banilor publici! Suceava are nevoie de oameni noi, cu mentalități aliniate vremurilor. Nu vor putea salva Suceava aceeași oameni care au blocat-o, adică Lungu, Harșovschi și cei apropiați lor”, a conchis Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de