Deputatul Gheorghe Șoldan: PSD nu va susține PNRR- Planul Național de Ruinare și Retrimitere a României în austeritate și sărăcie


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, miercuri, că la insistențele PSD, Guvernul României a venit în Parlament să prezinte PNRR, un proiect fantomă despre care toți au auzit , dar nimeni nu l-a văzut.

„PNRR a fost unul dintre cele mai bine păstrate „secrete” ale României în guvernarea PNL-USR. De câteva luni, Cîțu, Orban și Ghinea promit românilor la televizor miliarde de euro, autostrăzi care vor traversa toată țara, digitalizare și alte reforme pentru o Românie din viitor. În realitate, suntem la sfârșitul lunii mai, când PNRR trebuie retrimis la Comisia Europeană, așa cum e: realizat în mod neprofesionist, nerealist, în care educația va fi mult mai puțin finanțată decât au promis. Practic, este un PNRR pentru o Românie puțin educată, dar mult amăgită”, a spus Șoldan.

El a arătat că PNRR este pentru coaliția PNL-USR doar un joc de imagine cu declarații despre bani pe care nu-i vom avea, de fapt.

„Românii trebuie să știe că din cei 29,2 miliarde de euro pe care România poate să-i acceseze, 16 miliarde de euro reprezintă doar un împrumut prin PNRR. Așadar, pentru reformele triumfalist anunțate de Iohannis, Cîțu și Ghinea, rămân doar 13 miliarde de euro”, a spus deputatul sucevean.

Șoldan a menționat că după un an de pandemie, soluția liberală pentru redresarea românilor este înghețarea salariilor, pensiilor și alocațiilor.

„Nimic în plus. PNL a politizat viitorul României și astăzi, confirmă că PNRR este în continuare gândit ca o formă de recompensare doar a celor care i-au votat”, a mai declarat Șoldan.

Parlamenatarul a subliniat că PSD a făcut propuneri concrete pentru PNRR, de proiecte așteptate de reformele cerute de români, nu de prioritățile politice ale liberalilor și că tot PSD a cerut prezentarea PNRR în Parlament, transparență și dialog, pentru ca acest plan să fie al tuturor românilor.

„În concluzie, PSD nu va susține Planul Național de Ruinare și Retrimitere a României în austeritate și sărăcie”, a conchis Șoldan.


Intră acum și în grupul de