Dezvoltarea aeroportului Suceava – poveste cu final nefericit (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Consiliul Judeţean Suceava a făcut primul pas spre transformarea Aeroportului Ştefan cel Mare într-un simplu aerodrom”, a declarat joi, prim- vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, după ce CJ Suceava a aprobat, cu trei abţineri, închirierea unui teren în vederea construcţiei unui hangar provizoriu al unei firme private.

Parlamentarul social-democrat, care a asistat la şedinţa CJ Suceava de joi, a declarat că administraţia suceveană a pierdut bătălia pentru dezvoltarea aeroportului sucevean în favoarea celui din Iaşi despre care şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, considera că are şanse mai mari pentru obţinerea finanţării, inclusiv din fonduri guvernamentale. „Hotărârea adoptata astăzi de Consiliul Judeţean, care prevede scoaterea la licitaţie a unei suprafeţe de teren pentru construirea unui hangar provizoriu de către o firmă privată, vine la scurt timp după ce Consiliul Judeţean Botoşani a refuzat asocierea cu CJ Suceava pentru finanţarea activităţii aeroportului”, a spus Nechifor.

Deputatul PSD consideră însă că mai grav este că directorul aeroportului s-a pronunţat deja asupra viitorului câştigător al licitaţiei, o firmă privată care doreşte să înfiinţeze o activitate de aerotaxi. „Prin închirierea suprafeţei de teren, conducerea PDL a judeţului se declară în imposibilitatea de a dezvolta aeroportul, fiind un prim pas către transformarea acestuia într-un simplu aerodrom judeţean, fără a mai asigura acea poartă de intrare în judeţ pentru turişti, oameni de afaceri sau oameni care vor să călătorească la, sau de la Suceava”, a spus Nechifor.

El a apreciat că din păcate asistă la un final nefericit, întrucât master- planul de dezvoltare al aeroportului exista din 2008, de pe vremea PSD, iar în aceşti doi ani de la preluarea mandatului, PDL nu a reuşit să facă nimic în ceea ce priveşte modernizarea aeroportului şi transformarea acestuia într-un vector de dezvoltare al judeţului.


Intră acum și în grupul de