Cristian Șologon(PSD) recomandă CJ Suceava să introducă în turul ghidat „Suceava medievală” obiectivele-emblemă ale administrării liberale, de la străzile de pământ iluminate cu LED la piața en-gros unde ești servit de pe jos


Intră acum și în grupul de

Secretarul executiv al organizației județene PSD Suceava, Cristian Șologon, a remarcat că actuala conducere a Consiliului Județean Suceava vrea să promoveze Suceava Reală inițiind tururi ghidate și face mai multe recomandări privind obiectivele care nu trebuie ratate.

„Văd că după o lungă tăcere, conducerea Consiliului Județean a înviat și ne propune nouă, locuitorilor municipiului Suceava, să descoperim SUCEAVA REALĂ prin intermediul unui tur ghidat intitulat sugestiv Suceava medievală.

Nu cred că a existat, până acum, o recunoaștere mai clară a faptului că, în ultimii 15 ani de administrare de dreapta, Suceava s-a întors în timp, în perioada medievală.

Pentru că sunt multe de văzut și știm că e greu să aleagă, le cerem pe această cale să nu rateze câteva obiective – emblemă medievală a administrării liberale. Ca punct de plecare, desigur, fosta grădinița Așchiuță transformată în sediu de partid al PDL/PNL, apoi o altă grădiniță aflată în veșnică renovare hăt din 2004 -cea de lângă Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Peste drum, chiar dacă e mai ferit, poate fi vizitat blocul de garsoniere rămas tot fără tencuială, deși reabilitarea lui a fost promisiune electorală în 2004, la fel ca gazul din Burdujeni sat. Ca să fie clar cum s-a sprijinit mediul de afaceri local, să includeți neapărat în tur Bazarul semiînchis, încălzit vara și răcorit iarna, cu parcarea lui care probabil din motive eco e pavată doar cu pietriș și pământ. Tot la acest capitol intră Piața Mare unde înveți cum e să fii daltonist și cum să distingi morcovii de păstârnac și roșiile de cartofi după miros, pipăit și gust, sau piața en-gros unde ești servit de pe jos în condiții precare de igienă exact ca în evul mediu. Ar mai fi de vizitat străzile de pământ din Ițcani, iluminate cu led ca exponatele de muzeu,  bidoanele de plastic vopsite cu bronz ce țin loc de statui în centrul orașului, esplanada cu iz de cavou, stadionul de lângă primărie ce nu poate fi folosit pentru că se prăbușește, sala polivalentă invizibilă și aia promisă din deceniul trecut, locul de agrement aflat în albia inundabilă a râului Suceava și neapărat, să nu uitați de cele trei ștranduri ale municipiului Suceava – cel de la Fălticeni, cel de la Botoșani și cel de la Gura Humorului.

Iar punctul culminant și chintesența acestui tur, zic eu că trebuie să fie oul gigantic pitit în dealul cetății, care n-a reușit să fie cel mai mare, dar cu siguranță e cel mai scump și chicios ou de Paște din lume.

AFERIM, dar ne lipsim …”, a transmis Cristian Șologon.


Intră acum și în grupul de