Deputatul PSD George Șoldan consideră „o mare tragedie” că 34.000 de absolvenți de liceu din acest an nu s-au înscris la Bacalaureat și-i transmite ministrului Educației să găsească soluții ca aceștia să nu ajungă asistați sociali


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a făcut, luni, un apel către ministrul Educației să nu ascundă gunoiul sub preș la această sesiune de Bacalaureat și să ia măsuri pentru sprijinirea celor care nu au putut învăța în perioada de pandemie.

„34.000 de absolvenți de liceu nici măcar nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. Acest lucru înseamnă o MARE TRAGEDIE pentru viitorul României. Această cifră, plus cei care nu vor promova acest examen, se va adăuga celui un milion de tineri care nu au obținut o diplomă de BAC în ultimii ani”, a transmis Șoldan.

El a cerut ministrului să nu ascundă rezultatele reale și să vină cu soluții care să-i sprijine pe acești tineri.

„Ei au fost lăsați în pandemie să se descurce de unii singuri, au fost lăsați în ultimii ani fără bani de navetă, fără bani pentru ore remediale, fără manuale sau acces gratuit la internet sau biblioteci. Părinții lor și-au pierdut locurile de muncă, fără să fie sprijiniți de stat pentru a-și ține copiii la școală”, a menționat parlamentarul sucevean.

George Șoldan cere ministrului să propună programe de vară pentru a-i ajuta pe elevi să recupereze ce au pierdut în ultimii doi ani și să plătească profesori ca să ofere meditații.

„Sprijiniți-i pe cei din mediile vulnerabile să-și poată plăti naveta până la școală, oferiți-le o bursă, faceți ca serviciile de asistență socială și profesorii de orientare profesională să ajungă la copiii care au cea mai mare nevoie în acest moment”, a mai spus deputatul PSD.

El spune că își dorește ca acești tineri să nu intre direct în rândul asistaților sociali.

„Păstrați școlile deschise pentru ei încă o lună – nu îi lăsați să intre direct în rândul asistaților sociali sau în rândurile șomerilor. Le puteți oferi o șansă să-și găsească o meserie în viață! Puteți?”, e finalul mesajului deputatului sucevean către ministrul Educației.


Intră acum și în grupul de