Toți simpatizanții lui Ludovic Orban au fost eliminați din delegația PNL Suceava pentru Congresul PNL, susține primarul liberal din Bosanci, Neculai Miron. El îl acuză pe președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, de dictatură


Intră acum și în grupul de

Primarul PNL al comunei Bosanci, Neculai Miron, l-a acuzat, sâmbătă, pe președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, de dictatură pentru că a eliminat toți simpatizanții lui Ludovic Orban din delegația organizației județene PNL Suceava care va participa la Congresul PNL din 25 septembrie.

El a spus că între cei care nu au fost acceptați în delegație sunt și președinți de organizații care au obținut scoruri electorale de 70 la sută.

Potrivit lui Miron, prin modul în care a acționat, Gheorghe Flutur ar fi încălcat Statutul PNL care prevede „Fără discriminări sau privilegii, membri PNL, pot să își exprime liber opiniile cu privire la opțiunile politice ale partidului, la activitatea organismelor de conducere ale acestuia și a reprezentanților partidului în funcții numite sau alese, să aleagă, să candideze și să fie aleși”.

Vă prezentăm integral poziția exprimată de primarul PNL din Bosanci:

„Domnule Președinte KLAUS IOHANNIS

-Domnule Președinte Al Partidului Național Liberal Ludovic Orban și stimați membri ai PNL

   Cu regret vă anunț că astăzi la Suceava președintele Organizației Județene Gheorghe Flutur, încins în ,,Festivalul dictaturii” , nu cel al democrației, cum îl numea într-un discurs la Iași, a eliminat din delegația pentru Congresul Național Liberal din 25 Septembrie toți simpatizanții domnului Orban și a interzis prezența unor președinți de organizații locale de a participa la moțiune.

    Domnule Flutur vă amintesc că, conform Statutului PNL, PNL urmărește respectarea valorilor universale ale libertății și demnității umane , a principiilor democrației constituționale, asigură dreptul la libera exprimare și la consolidarea democrației. (ART.5)

   Fără discriminări sau privilegii, membri PNL, pot să își exprime liber opiniile cu privire la opțiunile politice ale partidului, la activitatea organismelor de conducere ale acestuia și a reprezentanților partidului în funcții numite sau alese, să aleagă, să candideze și să fie aleși.(ART.24)

   Acest drept a fost luat nu numai unor simpli membri , ci și unor președinți de organizații care au obținut în jur de 70 % la alegerile prezidențiale și locale!

      ,,Doamne iartă-l că nu știe ce face””


Intră acum și în grupul de