Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, spune că în cazul agresiunii asupra activistului de mediu și a celor doi jurnaliști trebuie identificați și cei care au comandat atacul, nu doar executanții


Intră acum și în grupul de

Fostul ministru USR PLUS al Justiției, Stelian Ion, a apreciat, vineri, că în cazul agresiunii împotriva activistului de mediu Tiberiu Boşutar, jurnalistului Mihai Dragolea şi realizatorului Radu Constantin Mocanu, care s-a produs în timp ce aceştia documentau pe teren tăierile ilegale de păduri din zona comunei Coşna, e nevoie de o anchetă care să ducă la identificarea celor care au comandat atacul.

„𝐔𝐧 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐬𝐭 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐬̦𝐢 𝐝𝐨𝐢 𝐣𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬̦𝐭𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐛𝐚̆𝐭𝐮𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐢𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚, 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐮 𝐮𝐧 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐭𝐚̆𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐢𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭̦𝐚𝐫𝐚̆. 𝐀𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚 𝐥𝐨𝐫 𝐬-𝐚 𝐧𝐚̆𝐩𝐮𝐬𝐭𝐢𝐭 𝐮𝐧 𝐠𝐫𝐮𝐩 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐚 𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐯𝐢𝐳𝐢.Știrea este cutremurătoare și nu poate rămâne la nivel de informație care să ne revolte o zi sau două. Cazul trebuie investigat rapid și vinovații identificați până la nivelul celor care comandă astfel de atacuri, nu doar al executanților”, a spus Stelian Ion.

El a menționat că o structură „𝐃𝐍𝐀 𝐚 𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫”, 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐫𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞.

„Cât timp am fost la Ministerul Justiției, ajunsesem în grupul de lucru special constituit la un acord și la o formă aproape finală a proiectului. Solicit reactivarea grupului de lucru de la Ministerul Justiției pe infractionalitatea de mediu pentru a promova forma finală a legislației specifice.De asemenea, solicit reglementarea rapidă a interimatului de la Ministerul Justiției și repornirea procedurilor de selecție pentru procurorii de rang înalt”, a mai spus Stelian Ion.


Intră acum și în grupul de