Cristian Diaconescu, la Suceava: Dacă a ajuns la concluzia că România e un stat eșuat, președintele Iohannis trebuie să ne spună și căile pentru a ieși din această situația. Simpla informare a noastră nu e suficientă


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că doar constatarea că România este un stat eșuat nu este suficientă pentru președintele Klaus Iohannis și că acesta trebuie să prezinte și soluții pentru a ieși din această situație.

„Dacă a ajuns la o asemnea concluzie trebuie să ne spună unde și în ce măsură se va implica pentru ca o asemenea concluzie să nu devină operațională”, a spus Diaconescu.

Liderul PMP a arătat că statele eșuează mereu, dar că responsabilitățile sunt directe și imediate, începând cu funcția prezindențială.

„Dacă a ajuns la această concluzie, simpla informare a noastră nu este suficientă din punct de vedere a funcției publice pe care domnia sa o ocupă, ci cum se iese imediat dintr-o astfel de situație.În anumite zone de decizie publică nu este suficientă numai o evaluare”, a spus Cristian Diaconescu.

El a remarcat că președintele României este cel mai informat om din această țară și că din acest punct de vedere, rapid trebuie să prezinte care sunt căile pentru a se ieși din această situație.

„Simpla declarație este o problemă care îl privește pe dânsul în exercițiul mandatului prezidențial, dar această declarație nu poate fi lăsată la voia întâmplării.  În egală măsură, cei cu care domnia sa cooperează, mă refer la PNL, ar trebui și dânșii să aibă o părere”, a apreciat Cristian Diaconescu.


Intră acum și în grupul de