Deputatul Angelica Fădor: PNL continuă să guverneze în interesul românilor chiar dacă alianța toxică USR-AUR-PSD aruncă România în aer


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a transmis, luni, cu o zi înainte de votul pe moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, că chiar dacă „alianța toxică” USR-AUR-PSD aruncă România în aer, Guvernul PNL continuă să guverneze țara în interesul românilor.

Ea a enumerat mai multe inițiative ale Guvernului PNL care ar urma să soluționeze mai multe probleme presante.

Astfel, Fădor a spus că protejarea consumatorilor vulnerabili afectați de creșterile prețurilor energiei reprezintă o prioritate, iar Guvernul Cîțu a promovat Legea consumatorului vulnerabil adoptată de Parlament.

„Chiar în acest moment adoptăm OUG pentru stabilirea schemei de subvenționare, unde un ajutor de 10% din costul pentru încălzire poate să ajungă chiar la 100% din acest cost pentru cetățenii cu venituri foarte mici”, a menționat deputatul liberal sucevean.

Ea a mai arătat că s-a propus creșterea salariului minim brut cu 250 de lei, de la 1 ianuarie astfel încât salariul minim brut va crește cu 10.9%, iar aproximativ 2 milioane de români vor beneficia.

Angelica Fădor a precizat că se ia în calcul majorarea pensiilor cu 6-7% începand cu data de 1 ianuarie 2022.

Deputatul liberal a mai declarat că pandemia încă reprezintă o mare problemă motiv pentru care guvernul PNL a alocat 460 milioane lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu medicamente şi pregătirea paturilor ATI.

Mai mult, Angelica Fădor a menționat că și șomajul tehnic pentru persoanele afectate de pandemie se va prelungi, iar acest proiect prevede reintroducerea acordării indemnizației de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

Totodată, părinților ce au copii în vârstă de până la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap li se vor acorda zile libere plătite prin asigurarea unei indemnizaţii de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare.

Angelica Fădor a mai spus că școlile rămân deschse indiferent de rata de infectare, dar că vor fi modificate hotărârile CNSU în sensul în care unitățile HORECA rămân deschise indiferent de incidență cu condiția vaccinării personalului.

Deputatul PNL de Suceava a subliniat că acest guvern a realizat PNRR pentru România care a fost aprobat de Comisia Europeană, iar astfel, țara noastră va primi 29,2 miliarde de euro în următorii 5 ani pentru proiecte importante de dezvoltare.

Mai mult, pentru că în România încă există foarte multe localități defavorizate a fost adoptat programul Anghel Saligny, unde, 50 de miliarde de lei vor contribui la dezvoltarea localităților ce nu au drumuri și poduri modernizate, apă curentă, canalizare și gaze naturale.


Intră acum și în grupul de