Cadariu demontează ”atacurile deșănțate” la adresa PNL ale ”alianței toxice PSD-AUR-USR” pe marginea repartizării fondurilor la Primării


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, susține că nemulțumirile celor care formează acum ”alianța toxică PSD-AUR-USR” privind repartizarea fondurilor guvernamentale către Primării sunt total nejustificate arătând că social democrații au memoria scurtă.

”După ce au lăsat țara blocată pentru că așa au vrut ei fără a avea nicio altă soluție membrii alianței toxice PSD-AUR-USR continuă atacurile deșănțate la adresa PNL acum etapa repartizării fondurilor la Primării”, spune Cadariu. El a explicat că unul dintre argumentele care au primat la repartizarea banilor a fost acela de a fi ajutați toți cei care au nevoi indiferent de culoarea politică amintind aici de alocările pentru anul 2021 privind acoperirea ratelor și dobânzilor la programul ”Utilități și Mediu”. Apoi, a adăugat Cadariu, s-a ținut cont de ajutoarele punctuale acordate în cursul anului de la Consiliul Județean, făcând referire aici la Spitalul din Fălticeni. Nu în ultimul rând, parlamentarul liberal a menționat faptul că au fost ajutați cei care au solicitat fonduri dând exemplul comunei Grănicești care nu a făcut nicio solicitare. 

Daniel Cadariu a ținut să le împrospăteze memoria celor de la PSD amintind că Guvernul Dăncilă la repartizarea banilor în octombrie 2019 și-a bătut joc de primăriile PNL. ”La  întrebarea de ce primarii PSD au primit mai puțini bani răspunsul este simplu: pentru ca ei au finanțate deja 63% din proiectele pe PNDL 1 și 2, dar și 68% din proiectele pe CNI care nu necesită cotă de co-finanțare. E o nemulțumire și a primarilor liberali că sesiunile de depunere a proiectelor pe PNDL 1, PNDL 2 și CNI, dar și pentru proiectele europene au fost în perioada PSD, iar noi acum plătim ce au semnat ei. Iar ei au cam fugit de proiectele cu finanțare europeană unde au nevoie de co-finanțare. Cumva trebuia făcută acum o minimă echilibrare a lucrurilor. Mai e ceva care trebuie spus. La adoptarea bugetului și a Anexei 7.02, cei mai mulți bani au fost dirijați spre primarii USR precum la Alba Iulia,Brasov,Timișoara, Bacău. Atunci nu mai era o dirijare discreționară și lipsită de transparentă, pentru că domnul Barna era vicepremier USR?  Ia să ne mai lase cu ipocrizia domnii de la USR”, a declarat Cadariu.


Intră acum și în grupul de