PMP îi cere lui Klaus Iohannis să convoace urgent CSAT pentru criza sanitară: Guvernul a demonstrat că nu poate gestiona această criză, iar acest guvern interimar are și mai puține pârghii

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară, anunță formațiunea printr-un comunicat de presă apreciind că este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Potrivit PMP, Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Totodată, PMP consideră că o soluție este ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI.

„Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin”, consideră PMP.

Mai mult formațiunea susține că este limpede că țara este într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza infecției cu noul coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei.

„România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate”, arată PMP.