PMP îi cere lui Klaus Iohannis să convoace urgent CSAT pentru criza sanitară: Guvernul a demonstrat că nu poate gestiona această criză, iar acest guvern interimar are și mai puține pârghii


Intră acum și în grupul de

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară, anunță formațiunea printr-un comunicat de presă apreciind că este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Potrivit PMP, Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Totodată, PMP consideră că o soluție este ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI.

„Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin”, consideră PMP.

Mai mult formațiunea susține că este limpede că țara este într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza infecției cu noul coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei.

„România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate”, arată PMP.


Intră acum și în grupul de