Președintele USR Suceava, senatorul George Mîndruță spune că alegerile anticipate ar fi ultima soluție de rezolvare a crizei actuale și consideră că oferta cu un Guvern Dacian Cioloș este mai mult decât onestă


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, senatorul George Mîndruță, a apreciat, vineri, la Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina că oferta cu un Guvern Dacian Cioloș este mai mult decât onestă și că ultima soluție pentru criza actuală ar fi alegerile anticipate.

Mîndruță a arătat că nu crede că numirea lui Dacian Cioloș poate fi una de compromis astfel încât să nu reușească formarea unui majorități parlamentare, anunțând că partidul din care face parte,  nu va sprijini sub nici o formă un alt guvern, indiferent de componența lui, condus de Florin Cîțu.

„Dacă asta are în cap Klaus Iohannis, atunci probabil se gândește la o refacere a USL, pentru că altfel nu văd cum ar putea trece în Parlament o asemenea propunere, decât cu sprijinul PSD, eventual al AUR”, a declarat George Mîndruță.

El a mai subliniat că ceea ce se spune că USR PLUS ar avea o majoritate cu PSD și cu AUR, este o percepție total eronată.

”O înțelegere, o majoritate presupune să oferi ceva și să primești ceva în schimb. Noi nu am oferit nimic, nu avem ce să oferim și, cu atât mai mult,  nu am primit nimic. Faptul că AUR a semnat moțiunea noastră de cenzură, a fost o decizie de conjunctură, acea moțiunea putea fi semnată de oricine. Partidul nostru nu a provocat o criză, noi încercăm să rezolvăm o criză provocată de altcineva”, a spus senatorul USR-PLUS.

Despre ideea de a recurge la alegeri anticipate, senatorul George Mîndruță, spune că legal vorbind se poate ajunge acolo, dar e ultima soluție de rezolvare a unei crize politice.

”Eu cred că este ultima soluție și nu este deloc de preferat. Anticipatele înseamnă prelungirea actualei stări de instabilitate, probabil vor fi organizate în mijlocul iernii când nu știu pe ce prezență la vot ne putem baza și apoi să nu uităm că presupune și o cheltuială financiară foarte mare, iar noi avem acum cu totul alte priorități”, a declarat George Mîndruță.

Potrivit acestuia, cu Dacian Cioloș există posibilitatea ca România să aibă un Guvern asumat.

”Dacian Cioloș dacă va trece de votul Parlamentului va renunța la mandatul de europarlamentar. Deci sunt niște decizii pe care nu ai cum să le interpretezi, este o ofertă mai mult decât onestă. Reacțiile pe care noi le primim de la membri, de la simpatizanți, în urma deciziei de ieșire de la guvernare și în urma nominalizării lui Dacian Cioloș ca premier, sunt foarte bune”, a conchis senatorul USR-PLUS George Mîndruță.


Intră acum și în grupul de