Trei creșe noi vor fi construite la Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, anunță deputatul Bogdan Gheorghiu

Primele 43 de creșe din Programul național de construcție de creșe noi al Guvernului au fost aprobate și poate fi inițiată procedura de achiziție publică pentru identificarea constructorilor.

Astfel, din primăvară, s-ar putea demara primele construcții.

Din cele 43 de crește incluse în program trei creșe vor fi edificate în județul Suceava.

„Importanța construirii creșelor și a sprijinirii, prin urmare, a tinerelor familii s-a aflat chiar de la început pe agenda acestui guvern. În timp ce alții au ieșit de la guvernare, noi ne-am continuat proiectele și îl felicit pe colegul meu Cseke Attila care a semnat ordinul de ministru ce aprobă investițiile. După atâția ani în care nu s-a făcut nimic în acest sens, iată că din primăvară vom putea vedea primele șantiere pentru construcția acestor creșe. Dezvoltarea României este un proces integrat și trebuie să vizeze toate nivelurile societății. Infrastructura culturală nu poate exista în lipsa infrastructurii rutiere, iar dezvoltarea unei comunități este deficitară în afara sprijinirii și asigurării unui cadru armonios de dezvoltare pentru familii”, a declarat ministrul Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a precizat și faptul că a prelungit cu 30 de zile termenul pentru depunerea cererilor și a documentației justificative, cu scopul de a permite înscrierea și municipiilor unde administrația publică locală nu s-a încadrat în termenul inițial.

Noile creșe vor fi construcții moderne, cu săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, o sală pentru festivități, un cabinet medical, spații administrative și spațiu generos de joacă, în aer liber. Mai mult, construcțiile vor fi prietenoase cu mediul înconjurător, energia necesară provenind parțial din surse regenerabile, așa cum sunt panourile fotovoltaice.

loading...