Deputatul PSD Gheorghe Șoldan: Peste 143.000 de pensionari suceveni vor primi pensia majorată și peste 131.000 de alocații vor fi majorate în județul Suceava începând cu 1 ianuarie 2022


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, miercuri, că principala condiție a Partidului Social Democrat pentru a intra la guvernare a fost aplicarea unui PACHET SOCIAL în beneficiul celor mai vulnerabili români și că PSD s-a ținut de cuvânt astfel încât alocațiile vor fi majorate pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități la 600 lei, iar pentru copiii între 2-18 ani la 243 lei.

O altă veste bună este că statul va acorda a 13-a indemnizație persoanelor cu dizabilități.

Pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 lei, iar pentru pensiile mai mari creșterea va fi de 10%. În luna ianuarie, toți pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarnă astfel încât toți vor ajunge în ianuarie la suma de 2.200 lei.

El a arătat că, drept urmare, peste 143.000 de pensionari suceveni și peste 133.000 de copii din județul Suceava vor avea alocațiile mărite.

Deputatul social-democrat a subliniat că PSD caută soluții pentru a veni în sprijinul românilor mai ales că prețurile la energie electrică și gaze au crescut, a crescut cursul de schimb valutar și, implicit, au crescut ratele românilor și prețurile la alimente.

„Măsurile luate de PSD din prima zi de guvernare vor veni în sprijinul tuturor românilor, pentru a avea o viață decentă”, a declarat Șoldan.

El și-a exprimat speranța că economia românească va intra pe creștere ceea ce va permite PSD să vină în Parlament cu măsuri concrete pentru fiecare român.

„Avem soluții pentru agricultori, pentru micii și marii întreprinzători, pentru profesori și medici, am stabilit că investițiile statului vor crește, iar proiectele promise de 30 de ani vor deveni realitate. Românii au nevoie de autostrăzi, spitale și școli. Dar asta nu exclude posibilitatea de a crește salarii, pensii și alocații. Am încrederea că românii vor beneficia de toate politicile propuse prin programul de guvernare, pentru că PSD este aproape de oameni!”, a conchis deputatul sucevean.


Intră acum și în grupul de