Președintele USR Suceava, Gheorghiță Mîndruță: Parlamentarii USR au făcut demersurile pentru ca podul de la Milișăuți să fie reabilitat. Domnule Șoldan, podul de la Milișăuți are probleme încă din vara anului 2018, când erați la putere


Intră acum și în grupul de

Președintele USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a transmis, miercuri, că podul de la Milișăuți va fi reabilitat ca urmare a demersurilor făcute de USR, amintind că acesta are probleme încă din timpul guvernării PSD din anul 2018.

„A fost nevoie ca parlamentarii USR să meargă în nenumărate ședințe și întâlniri la CNAIR, pentru ca podul de la Milișăuți sa fie reabilitat. A fost nevoie ca primarul orașului să facă vizite la București și să solicite urgentarea lucrărilor, dată fiind importanța maximă a podului ce leagă Suceava de Rădăuți. A fost nevoie de întrebări către CNAIR din partea Asociației Rădăuțiul Civic cu privire la stadiul lucrărilor, pentru ca instituțiile competente să observe că podul de la Milișăuți nu a fost uitat de lume”, a transmis senatorul USR.

El i-a transmis deputatului PSD Gheorghe Șoldan, care a anunțat, miercuri, că a fost semnat contractul pentru reabilitarea podului că situația trenează din 2018.

„Domnule Șoldan, podul de la Milișăuți are probleme încă din vara anului 2018, când erați la putere, iar în 2022 ați votat împotriva unui amendament la buget pentru repararea podului. Unde vă este contribuția?”, se arată în comunicat.

Drept dovadă, senatorul USR de Suceava, George Mîndruță, după numeroasele discuții purtate la CNAIR pe această temă, care au rămas fără rezultat, a depus un amendament la bugetul de stat pentru anul 2022, iar amendamentul prevedea alocarea a 5 milioane de lei pentru reabilitarea podului de la Milișăuți.

„PSD a votat împotriva acestui amendament, acesta fiind respins. Unde ați fost atunci, domnule Șoldan? Sau poate votul împotriva amendamentului arată implicarea PSD-ului? Și pentru ca ipocrizia sa fie dusă până la capăt, astăzi, la nici două luni de la votul împotrivă, anunțați cu surle și trâmbițe că a fost nevoie de guvernarea și implicarea PSD, pentru că acest contract să fie semnat?  Domnule deputat, la votarea bugetului, nu era nevoie de implicarea PSD-ului?”, a întrebat Mîndruță.

El îi transmite deputatului PSD că problema a fost soluționată ca urmare a intervențiilor parlamentarilor USR Suceava.

„Omiteți deci cu bună știință să menționați că PSD a avut la dispoziție luni întregi să facă ceva pentru pod și nu a făcut-o nici când a avut ocazia să voteze un amendament necesar la buget. Prin urmare, semnarea acestui contract este doar rezultatul eforturilor depuse în ultimul an de parlamentari USR.

A fost nevoie ca PSD să iasă de la guvernare pentru ca o problemă care trena de doi ani și jumătate să fie rezolvată cu ajutorul intervențiilor parlamentarilor USR PLUS de Suceava”, a spus senatorul Mîndruță.


Intră acum și în grupul de