Acasă Politica Seful PSD Suceava, uns director la Colegiul de Informatica „SPIRU HARET” din...

Seful PSD Suceava, uns director la Colegiul de Informatica „SPIRU HARET” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, consilierul local social-democrat Virginel Iordache a fost numit, cu delegaţie, director al Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, înlocuindu-l în funcţie pe PDL-istul Lucian Lungu. Decizia a fost luată de şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, PDL-istul Petru Carcalete care a declarat că a semnat ordinul după ce în prealabil s-a consultat în mai multe rânduri cu colectivul de cadre didactice din cadrul Colegiului.

Carcalete susţine că a trebuit schimbat directorul Lucian Lungu din cauza rezultatelor foarte slabe din ultimii ani pe care Colegiul le-a înregistrat. „Colegiul de Informatică, din păcate, în ultimii ani se confruntă cu o problemă serioasă şi anume nerealizarea planului de şcolarizare. Acest lucru duce la reducerea de norme şi implicit la scăderea în valoare a Colegiului”, susţine Petru Carcalete care a ţinut să menţioneze şi faptul că a atras atenţia colectivului de conducere a Colegiului, în mai multe rânduri asupra situaţiei cu care se confruntă.



„Am atras atenţia colectivului să aleagă o conducere care să îi poată propulsa spre o altă faţă a acestei instituţii de învăţământ astfel încât această situaţie să nu se mai perpetueze”, a declarat miercuri presei locale şeful ISJ Suceava.

33 la 7 a fost votul în favoarea lui Iordache

Petru Carcalete a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că nu a luat decizia decât după ce s-a consultat în mai multe rânduri cu colectivul de cadre didactice din şcoală şi după ce le-a cerut acestora părerea cu privire la profilul viitorului director al Colegiului. „Dacă nu aş fi consultat colectivul aş fi putut fi acuzat că am greşit ca orice om. Când încă din 40 de profesori 33 îl nominalizează pe Virginel Iordcahe pentru funcţia asta cred că nu mai era de ales între el şi o altă persoană”, a conchis şeful ISJ Suceava.

Virginel Iordache nu a dorit să facă prea multe comentarii în legătură cu alegerea pe care colectivul de la Colegiul de Informatică a făcut-o însă a ţinut să le mulţumească celor care au avut încredere în el.

„Le mulţumesc colegilor că au apeciat munca pe care am depus-o până acum în cadrul Colegiului. Sub nici o formă nu doresc să introduc Colegiul în viaţa politică a Sucevei. Rog pe toţi cei care vor dă ne ajute să afcem lobby profesionist sa vină alături de noi. Cei care vor doar să facă politică nu sunt bine veniţi”, a mai spus noul director Virginel Iordache. El a ţinut să precizeze faptul că nu s-a pus în nici un moment problema plecării sale la PDL.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version