Deputatul PSD George Șoldan anunță că dobânzile excesive practicate de INF-uri vor fi interzise prin lege


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a declarat, marți, că a dezbătut și votat , în comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la creditele de consum.

El a menționat că proiectul a primit aviz favorabil.

„Alături de colegii senatori și deputați din PSD am inițiat un proiect de lege pentru a face dreptate oamenilor care sunt nevoiți să apeleze la împrumuturi de la alte instituții nebancare și a institui o serie de reguli etice în legislația privind creditele și datoriile”, a spus Șoldan.

Parlamentarul a precizat că a întâlnit cazuri când oameni aflați în mare nevoie s-au împrumutat și au trebuit să plătească și dobânzi și de 2.000%.

El a subliniat că dobânzile împovărătoare trebuie să rămână istorie.

„Acest proiect prevede plafoane clare peste care dobânzile pentru creditele contractate de la IFN-uri nu vor putea fi depășite. Vom proteja nu doar cetățenii și firmele nevoite să apeleze la împrumuturi, ci și întreaga economie, care nu va fi nevoită să suporte costurile adiacente sau falimentul firmelor”, a menționat Șoldan.

El a arătat că Senatul a adoptat acest proiect de lege și i-a îndemnatpe colegii din Camera Deputaților să susțină acest proiect în plen astfel încât oamenii să fie ajutați cu legi bune.


Intră acum și în grupul de