Îngrijorați că o dronă militară poate ajunge în județul Suceava, deputații AUR de Suceava cer ministrului Apărării să spună ce măsuri a luat ca un asemenea incident să nu se petreacă


Intră acum și în grupul de

Deputații AUR de Suceava, Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu, au solicitat ministrului Apărării Naționale, Vasile Dâncu, să prezinte măsurile pe care le-a luat pentru a se îndepărta pericolul ca o dronă militară să ajungă în județul Suceava.

Ei arată că Ministerul Apărării Naționale a anunțat, vineri 11.03.2022, că un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), venind dinspre Ucraina a fost reperat în spațiul aerian al României pentru aproape 3 minute, joi noaptea.

Drona militară de producţie rusească şi aflată probabil în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb, după ce survolat România şi Ungaria. În spațiul aerian național a fost pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute, potrivit MApN.

Potrivit sursei citate, drona a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

De asemenea, în seara zilei de 13.03.2022 o dronă militară a căzut în curtea unui localnic din judetul Bistrita.

„Dacă viteza ridicată și înălțimea de zbor redusă a fost o barieră pentru a vă face datoria față de țară, ce veți face în cazul unei operațiuni reale la granița României?”, întreabă deputații AUR de Suceava.

Cei doi deputați vor să afle de la ministrul Apărării dacă cetățenii judetului Suceava au fost/sunt în pericol și ce măsuri a luat ca acest lucru să nu se mai repete.


Intră acum și în grupul de