Acasă Politica Deputatul Gheorghe Șoldan spune că Guvernul a alocat 7,5 miliarde de lei...

Deputatul Gheorghe Șoldan spune că Guvernul a alocat 7,5 miliarde de lei pentru finanțarea IMM-urilor din construcții, agricultură, din zona de producție, dar și din zona de intermediere: Doar prin injecții de capital putem reconstrui economia națională


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, joi, că se resimt efectele războiului din Ucraina din punct de vedere economic și este necesar ca Guvernul să vină cu soluții.

Potrivit acestuia, pe lângă măsurile de protejare a populației în fața crizei carburanților sau a energiei, PSD, prin miniștrii săi, sprijină și companiile locale.



„Astfel, facem investiții mari în companiile românești și în proiectele antreprenorilor români. Doar prin injecții de capital putem reconstrui economia națională”, a spus Șoldan.

El a arătat că Guvernul tocmai a aprobat patru programe importante pentru economia națională pe care le-a enumerat:

– Programele IMM PROD – prin care se va face trecerea de la economia de consum la economia de producție;

– Programul RURAL INVEST – pentru sprijinirea producătorilor locali;

– Programul GARANT CONSTRUCT – pentru sprijinirea investițiilor în domeniul construcțiilor pentru întreprinderi mici și mijlocii, dar și la investițiile la scară mică la nivelul unităților administrativ-teritoriale;

– Programul INNOVATION – pentru sprijinirea companiilor românești care vor să acceadă pe piețele externe, respectiv sprijin pentru export, dar și pentru ceea ce înseamnă transpunerea invențiilor și brevetelor în implementare, trecerea la implementarea invențiilor din România.

„Mai amintesc doar de cele 1,5 miliarde de lei reprezentând finanțările prin programul Noua Casă și de alte 10 miliarde de lei alocate deja prin programul IMM INVEST. În total sunt 19 de miliarde de lei cu care susținem economia în primul trimestru”, a spus deputatul.

El a menționat că PSD este partidul care sprijină economia națională prin programe concrete.

„Ne respectăm angajamentele asumate prin Programul de guvernare. Prin acest pachet de măsuri, Guvernul are grijă de antreprenorii români, în această perioadă complicată”, a concluzionat Șoldan.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version