Dan Ioan Cușnir a cerut din nou criterii minimale pentru oferirea titlului de cetățean de onoare al Sucevei după ce ambasadorul Franței primește această titulatură pentru activități din fișa postului


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a cerut, joi, în ședința Consiliului Local Suceava un set minimal de criterii pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Sucevei după ce ambasadorul Franței în România, a vizitat Suceava , Laurence Auer, primește tilul pentru că a participat la deschiderea Alianței Franceze din Suceava și că s-a implicat în problema migranților ucraineni.

„V-am solicitat încă de doi ani elaborarea unui set minimal de criterii, de reguli, de calități pentru a putea propune pe cineva pentru onoranta titulatură de cetățean de onoare. Nu ați făcut nimic și doriți în continuare ca acest instrument să fie la dispoziția dumneavoastră”, a i-a transmis Cușnir primarului Ion Lungu.

El a arătat că în cazul doamnei ambasador meritele sunt că a vizitat Suceava, a felicitat Suceava și i-a propus să pună în balanță cu meritele rectorului emeritus Adrian Graur.

Cușnir a spus că el consideră că ceea ce a făcut ambasadorul Franței este în fișa postului și nu crede că se poate acorda titlul de cetățean de onoare pentru aceste activități.

„Dacă doamna ambasador a făcut lucruri speciale și spectaculoase pentru Ucraina cu siguranță o vor felicita cei din Ucraina”, a mai spus Cușnir.

În replică, Ion Lungu i-a spus lui Cușnir că nu l-a oprit nimeni să propună o hotărâre pentru introducerea de criterii pentru obținerea acestei titulaturi.

El a spus că și Adrian Graur a avut ca activități tot din fișa postului.

„Doamna a fost la Suceava unde s-a întemeiat Alianța Franceză, sunt investitori importanți din Franța. A vizitat vama Siret, s-a întâlnit cu francofoni din Suceava. Are merite pe linia francofoniei și a Alianței Franceze”, a spus Lungu.

Consiliul Local Suceava a votat cu 20 de voturi „pentru” unul „împotrivă” și o abținere ca ambasadorul Franței la București, Laurence Auer, să fie cetățean de onoare al Sucevei.


Intră acum și în grupul de