Gavril Mirza sustine ca PDL isi aloca majoritatea fondurilor europene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD a sesizat forurile europene să verifice modul în care actuala putere portocalie îşi alocă fonduri europene destinate României, a declarat joi senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza.

El a arătat că în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pe măsura 3.2.2, au fost depuse 2.693 proiecte, din care 363 au fost neeligibile, iar din cele 2330 proiecte eligibile au fost selectate şi contractate 586. „Solicităm ca celelalte 1.744 proiecte să fie reevaluate de organele de control ale Comisiei Europene”, a spus senatorul PSD.

El a arătat că la Suceava au fost depuse 120 de proiecte, din care nouă neeligibile, iar din cele 111 eligibile sunt finanţate 33, din care 21 ale unor primari PDL, 10 ale unor primari PSD şi două ale unor primari PNL, în timp ce din cele nefinanţate, 48 au fost depuse de primari PSD, 27 de primari PDL şi trei de primari PNL.

El a mai spus că are informaţii că o parte din materialele de construcţii folosite de firmele unor oameni apropiaţi PDL la aceste proiecte provin din anii anteriori şi au venit ca ajutoare, iar acum sunt puse în operă ca fiind ale acestor firme. „Situaţia este foarte gravă şi cerem organelor competente să facă verificări”, a spus senatorul PSD.


Intră acum și în grupul de