PNȚCD și partidul lui Liviu Dragnea vor să se alieze pentru a crea un pol politic suveranist. Liviu Dragnea a primit „Medalia Omagială Iuliu Maniu” din partea conducerii PNȚCD


Intră acum și în grupul de

O alianță politică între PNȚCD și APP este mai mult decât vitală pentru România, răspunzând dezideratului celei mai mari părți a poporului român, în perspectiva alegerilor generale din 2024, de constituire a unei platforme formată din partidele suveraniste autentice, au susținut Aurelian Pavelescu și Liviu Dragnea, conform unui comunicat semnat de departamentul de presă al PNȚCD.

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea, însoțit de președintele Organizației de Tineret APP sector 2, Ana-Maria Ioniță, a onorat invitația Biroului de Conducere al PNȚCD reunit sâmbătă la sediul central. Subiectul discuțiilor a fost crearea în România a unui „pol politic suveranist”, în perspectiva alegerilor din 2024.

 Alături de președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu, Liviu Dragnea a dialogat cu membrii BNC al PNȚCD despre necesitatea creării în România a unei alianțe naționale suveraniste, obiectul dezbaterii fiind situația internă și externă, arată sursa citată.

Potrivit documentului, în accepțiunea lui Liviu Dragnea, PNL și PSD și-au dat mâna într-o „Alianță a trădării naționale”, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară.

 Președintele PNȚCD. Aurelian Pavelescu, a subliniat că este nevoie de o forță politică care să militeze pentru o „Europă a Națiunilor Suverane”, alături de celelalte forțe europene suveraniste.

Potrivit acestuia, actualele instituții ale UE, prin încălcarea tratatelor constitutive, doresc confiscarea suveranității statelor membre, cele mai grave acțiuni fiind de nerecunoaștere a Constituțiilor votate de popoarele europene. 

Programul de guvernare prezentat de Liviu Dragnea in 2016,construit pe conceptul “Patriotismului economic”, pentru interesele românilor, a făcut ca Romania să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă, creștere de care s-au bucurat milioane de români, medici, profesori, agricultori, tineri, oameni de adaceri,pensionari, fiind demonstrat potențialul uriaș de dezvoltare a României se mai arată în document.

Din aceste considerente, Biroul Național de Conducere i-a înmânat lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”.

Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso conține harta României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”.

Întâlnirea lui Liviu Dragnea cu membrii biroului de conducere al PNȚCD vine pe fondul unor discuții avansate, duse de mai mult timp între PNȚCD și APP, obiectivul fiind încheierea unei alianțe politice pentru alegerile din 2024.


Intră acum și în grupul de