Liderul PSD Suceava reclama nerespectarea salariului minim pe economie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul practică genocidul social, iar angajaţii ce primesc salarii sub cel minim nu vor putea trece de iarna 2010-2011, a declarat, joi, liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor. El a ţinut să sublinieze că în 2010 statul român, reprezentat de guvernarea PDL, nu respectă nimic, nici măcar legislaţia pe care o promovează.

Preşedintele PSD Suceava a spus că salariul minim pe economie în România este de 600 de lei, ceea ce înseamnă că nu pot fi oferite salarii mai mici. „Cel mai mare angajator din ţară, statul român, dă salarii şi de 400 de lei, la pachet cu creşterile de preţuri”, a afirmat Nechifor.

El a evidenţiat că în programul de guvernare al PSD vor exista prevederi clare pentru asigurarea unui minim de trai, impozitare diferenţiată pe veniturile salariale cu deduceri asociate. „Toate salariile sub 1000 de lei vor avea deduceri totale, ceea ce înseamnă că nu vor fi impozitate astfel încât salariatul să-şi poată asigura puterea minimală de cumpărare”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de