Acasă Politica PSD Suceava face inventarul realizărilor din primele 6 luni de guvernare

PSD Suceava face inventarul realizărilor din primele 6 luni de guvernare


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan a dat publicității un comunicat de presă în care arată doar 10 dintre cele mai ”importante realizări” din această guvernare pe care social-democrații o împart frățește cu PNL.

Vă oferim integral poziția liderului județean al parlamentarilor social-democrați:  



”PSD a intrat la guvernare într-un moment greu pentru România. Bilanțul celor 6 luni prezintă ceea  a reușit să facă PSD  într-o perioadă extrem de dificilă, în care economia a fost supusă unor multiple presiuni externe determinate de inflația globală, de criza energetică, de războiul din Ucraina și de efectele economice post-pandemie. De aceea, măsurile PSD din această perioadă s-au concentrat pe susținerea categoriilor sociale cele mai vulnerabile și pe sprijinirea economiei naționale.

Cele mai importante 10 realizări în cele 6 luni de guvernare sunt următoarele:

1) Pachetul social – creșterea salariului minim, a alocațiilor, pensiilor și sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici pentru perioada de iarnă.

2) Plafonarea a prețurilor la energie și gaze naturale pentru populație și companii.

3) Sprijinirea companiilor românești – programe de sprijin de aproape 4 miliarde de euro.

4) Siguranța alimentară – 500 de milioane de euro pentru produse agricole cultivate în România, plus primă de 10% pentru procesarea materiei prime în țară.

5) Creșterea salariilor în agricultură și industria alimentară: salariul minim de 3000 de lei, scutirea de impozit și reducerea contribuțiilor sociale pentru toate salariile din acest sector

6) Investiții în infrastructura rutieră și feroviară – Deblocarea marilor proiecte de investiții.

7) Investiții masive în portul Constanța, transformat în punct naval strategic pentru comerțul european.

8) Deblocarea exploatării gazelor din Marea Neagră – Adoptarea Legii off-shore care asigură mai mulți bani și gaze naturale pentru România.

9) Gestionarea eficientă a pandemiei – asigurarea medicamentelor, redeschiderea școlilor și a economiei

10) Absorbția fondurilor europene – Realizarea la timp a cerințelor din PNRR aflate în sarcina miniștrilor PSD.

Ca de obicei, PSD își continuă misiunea, respectiv se luptă pentru a le asigura românilor o viața mai bună punând umărul, totodată, la dezvoltarea social-economică a României. Mereu am considerat că avem o responsabilitate față de poporul român, drept urmare, de fiecare dată când ne aflăm la guvernare punem interesul țării și al cetățenilor pe primul loc.”


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version