Deputatul PSD de Suceava George Șoldan, după o întâlnire cu experții FMI: Ne-au confirmat că prognozele făcute de experții externi sunt peste așteptări


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a participat, miercuri, alături de colegii săi din Comisiile pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților și Senatului, la o întâlnire cu experții Fondului Monetar Internațional, iar discuțiile au vizat economia României, evoluțiile și politicile economice naționale. „Echipa FMI ne-a confirmat că prognozele făcute de experții externi sunt peste așteptări. Primul trimestru a fost POZITIV. Chiar astăzi, Institutul Naţional de Statistică a publicat datele provizorii, din care reiese că România a avut o creștere economică 6,5% în primul trimestru din 2022, față de perioada similară a anului trecut”, a spus deputatul social-democrat sucevean.

El și-a exprimat încrederea că Guvernul României va reuși să crească toate salariile și pensiile, să ajute fermierii și industria să facă față scumpirilor la energie și combustibil.

Echipa FMI, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martin, se află la București pentru analiza actuală a economiei țării noastre, într-o vizită de lucru care a început pe data de 30 mai și se va încheia pe 10 iunie, a menționat Șoldan.


Intră acum și în grupul de