Proiect de lege inițiat de senatorul USR de Suceava Gheorghiță Mîndruță: Șoferul care a pierdut dreptul de a conduce va trebui să prezinte și dovada plății amenzii pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR de Suceava Gheorghiță Mîndruță a anunțat, joi, că a încheiat prima sesiune parlamentară din anul 2022 prin depunerea unei inițiative de modificare a legislației rutiere.

Potrivit acestuia, propunerea prevede ca reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce să fie condiționată de prezentarea dovezii achitării amenzii pe care șoferul a primit-o ca urmare a săvârșirii contravenției pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce.

„Cu alte cuvinte, dacă vrea să susțină examenul pentru reducerea perioadei de suspendare, contravenientul trebuie să facă dovada plății amenzii de circulație, un pas firesc”, a arătat senatorul sucevean.

El a menționat că această propunere legislativă are un rol preventiv, de conștientizare a conducătorului auto și de descurajare a acestuia de a mai încălca prevederile Codului Rutier, având în vedere că pentru reducerea perioadei de suspendare nu va mai putea să ignore plata amenzii.


Intră acum și în grupul de