Acasă Politica Proiect de lege inițiat de senatorul USR de Suceava Gheorghiță Mîndruță: Șoferul...

Proiect de lege inițiat de senatorul USR de Suceava Gheorghiță Mîndruță: Șoferul care a pierdut dreptul de a conduce va trebui să prezinte și dovada plății amenzii pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a permisului


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR de Suceava Gheorghiță Mîndruță a anunțat, joi, că a încheiat prima sesiune parlamentară din anul 2022 prin depunerea unei inițiative de modificare a legislației rutiere.

Potrivit acestuia, propunerea prevede ca reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce să fie condiționată de prezentarea dovezii achitării amenzii pe care șoferul a primit-o ca urmare a săvârșirii contravenției pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce.



„Cu alte cuvinte, dacă vrea să susțină examenul pentru reducerea perioadei de suspendare, contravenientul trebuie să facă dovada plății amenzii de circulație, un pas firesc”, a arătat senatorul sucevean.

El a menționat că această propunere legislativă are un rol preventiv, de conștientizare a conducătorului auto și de descurajare a acestuia de a mai încălca prevederile Codului Rutier, având în vedere că pentru reducerea perioadei de suspendare nu va mai putea să ignore plata amenzii.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version