Intarzierile la lucrarile de pe raul Sucevita l-au enervat pe Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Conducerea administrativă a judeţului a fost prezentă, pe parcursul week-end-ului trecut, în localitatea Marginea, unde se derulează intens lucrări pentru refacerea albiei şi îndiguirea cursului râului Suceviţa, care a demonstrat că poate deveni foarte periculos pe timp de ploi de lungă durată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi-a arătat nemulţumirea faţă de modul în care se derulează lucrările, dar şi cu privire la o serie de detalii ce vizează asigurarea siguranţei locuitorilor din avalul cursului de apă.

“În verile secetoase, acest curs de apă se putea trece sărind peste dânsul, iar acum lucrările de dirijare controlată pentru care ati fost angajaţi trebuie să le rezolvaţi dumneavostră. Problemele care pot să apară sunt în calculul dumneavoastră. Chiar viaţa ne-a arătat că am greşit inclusiv la podul nou, unde s-a venit cu o secţiune care nu a convenit. Noi trebuie să ne pregătim pentru modificările permanente de climă. Nu e de glumă, nu ne putem juca cu vieţile oamenilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

În urma discuţiilor purtate cu constructorii, şeful administraţiei judeţene s-a arătat extrem de iritat în momentul în care a ajuns la concluzia că lucrările sunt foarte mult întârziate, iar timpul care a mai rămas propice derulărilor activităţilor de construcţie este foarte scurt.

De cealaltă parte, cei responsabili de amânările periodice nu au putut decât să ridice din umeri neavând un răspuns clar nici pentru situaţia existentă la ora actuală şi nici pentru ce urmează să se întâmple. Lucrarea de pe cursul apei Suceviţa aparţine societăţii Apele Române şi a fost încredinţată acesteia la finele lunii iunie.

„Este vorba despre un dig ce urmează a fi ridicat pe o lungime de 1200 de metri, iar într-o primă fază trebuie să apere un cartier din comuna Marginea ce numără câteva sute de case. Trebuie ca lucrarea să se finalizeze în câteva săptămâni de zile, poate chiar şi mai repede, fiind nevoiţi să profităm atât cât mai putem de vremea bună pentru că ultimii ani ne-au arătat că modificările permanente de climă crează mari probleme. În sfârşit, au fost alocaţi şi ceva bani, iar dacă ne referim doar la lucrarea asta vorbim despre suma de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, dar cu siguranţă mai e nevoie de fonduri suplimentare şi pe parcursul anului viitor”, a mai spus la final preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de