Deputatul PNL Angelica Fădor anunță că prețul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat timp de șase luni


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Angelica Fădor a declarat, marți, că pentru a veni în sprijinul populației, prețul lemnului utilizat pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni.

„Această măsură, susținută în coaliția de guvernare și la inițiativa președintelui Gheorghe Flutur, vine după ce s-au constatat creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. Ca urmare, în urma deciziei din coaliție, preţul pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva va fi plafonat la 500 de lei”, a spus deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor a subliniat că de această măsură vor beneficia foarte mulți dintre locuitorii județului Suceava care folosesc lemnul ca sursă de încălzire.

Ea a menționat că premierul Nicolae Ionel Ciucă a cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc.

„Proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE”, a mai declarat parlamentarul sucevean.

Angelica Fădor a precizat că premierul Nicolae Ciucă a spus că toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România și a subliniat că lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne.


Intră acum și în grupul de