Deputatul Ioan Bălan îl atenționează pe ministrul Sănătății că numărul de doze de vaccin Hexacima distribuite în județul Suceava este insuficient


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan l-a atenționat, marți, pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că numărul de doze de vaccin Hexacima ce au fost distribuite în județul Suceava este insuficient.

„Apreciez inițiativa domniei voastre de a implementa măsuri cât mai consistente în direcția prevenirii îmbolnăvirilor”, îi spune Bălan ministrului Sănătății.

El arată că ăentru realizarea acestui scop și pentru diminuarea suferinței pacienților, este important ca utilizarea descoperirilor științei medicale să ajungă la pacienți în timp util, fie că vorbim despre medicamente inovative, fie că vorbim despre imunizare cu ajutorul vaccinurilor.

„În acest sens, vă fac cunoscut faptul că, la nivelul județului Suceava, au fost distribuite recent un număr de numai 2.041 de doze de vaccin Hexacima, vaccin deosebit de util împotriva poliomielitei, difteriei, tetanosului, pertussisului, hepatitei B  etc. Numărul de doze este insuficient, în condițiile în care pe listele medicilor de familie din județ sunt înscriși peste 8.000 de copii care, fie nu au fost imunizați deloc, fie au fost imunizați parțial împotriva acestor boli grave”, a arătat parlamentarul liberal sucevean.

El îi spune ministrului că chiar dacă această situație neplăcută își are originile în mandatul defectuos al fostului ministru al Sănătății, crede că este imperios necesar să se găsească soluții urgente pentru a asigura copiilor imunizarea necesară.

Din acest motiv, Ioan Bălan cere ministrului să spună câte doze de vaccin Hexacima au fost comandate de Ministerul Sănătății în anul 2021, pentru anul 2022, la nivel național și care este numărul optim care ar fi trebuit să fie comandat la nivel național și la nivelul județului Suceava.

„În condițiile în care medicii de familie din județul Suceava au primit doar 25%-30% din necesarul de doze, raportat la numărul de copii care trebuie imunizați, vă rog să precizați ce măsuri de urgență aveți în vedere pentru suplimentarea numărului de doze la nivelul județului Suceava”, a mai solicitat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de