Deputatul PSD George Șoldan: Ministrul Transporturilor s-a ținut de cuvânt și avem constructori desemnați pe A 7 până la Pașcani. Intrăm în linie dreaptă spre Bucovina!


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a salutat, joi, anunțul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, privind desemnarea constructorului pentru lotul Bacău-Pașcani a Autostrăzii A7.

„PSD și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au ținut de cuvânt! Toate loturile pentru Autostrada A 7 de la Ploiești la Pașcani au constructori desemnați până la sfârșitul anului 2022 așa cum am promis!

De astăzi ultimul lot al Autostrăzii A 7, Bacău-Pașcani, are constructor câștigător desemnat și este același constructor român extrem de serios! Intrăm în linie dreaptă spre Bucovina pentru că urmează Pașcani-Siret!”, a transmis Șoldan.

El a mulțumit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în a construi, după 30 de ani, o autostradă pentru Moldova și pentru Bucovina.

CNAIR a finalizat, joi, desemnarea constructorilor pe toți cei 320 de km ai A7 (Ploiești – Pașcani), a căror construcție este finanțată prin PNRR după ce firma românească UMB Spedition a câștigat și ultimul lot al secțiunii Bacău – Pașcani.

Lotul 3 (Mircești – Pașcani) are o lungime de 28 de km și trebuie finalizat în 30 de luni de la semnarea contractului, iar suma de 1,76 miliarde de lei, fără TVA, asigurată prin PNRR, va fi folosită inclusiv pentru construcția a 38 de poduri și pasaje.

În acest moment toate cele 13 loturi finanțate prin PNRR ale Autostrăzii Moldova (A7), cu o lungime totală de 320 de km, au constructori desemnați.

Contractele pentru construcția a 7 loturi au fost deja semnate, iar 4 loturi sunt  în construcție.


Intră acum și în grupul de