Liderul grupului PMP din CL Suceava, Anca Gâtlan, după votarea bugetului local: Multe proiecte sunt „prea finanțate” fără să fie prioritare, iar altele sunt în așteptare


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PMP din Consiliul Local Suceava, Anca Gâtlan, a apreciat, după ce Consiliul Local a votat bugetul local al municipiului Suceava, că sunt incluse proiecte neprioritare „prea finanțate”, iar altele sunt în așteptare, considerând că bugetul este perfectibil.

„Multe proiecte „prea” finanțate, fără să fie, de fapt, prioritare! Alte proiecte foarte bune, musai necesare, care ar fi trebuit de mult puse în practică! Altele, în lista de așteptare, nu se știe până când! Nu-mi place mocirla, deci voi rezuma proiectul pentru buget cu un singur cuvânt: perfectibil”, a transmis Anca Gâtlan.

Ea a prezentat o listă cu proiectele pe care alături de colegii consilieri din PMP Suceava le-a negociat pentru bugetare în acest an și pentru care a obținut promisiunea că vor fi finanțate.

Astfel, potrivit consilierului local PMP Sucaeva a primit asigurări că se vor aloca fonduri pentru înființarea unui Centru socioeducațional pentru copiii din familii cu situații speciale, pentru demararea procedurilor pentru înființarea unui Centru de îngrijire pentru persoane vârstnice și crearea unui Spațiu funcțional de tip „Mama și copilul” în zona centrală.

Totodată, se va asigura finanțare pentru lăcașurile de cult din municipiu, iar pentru valorificarea potențialului turistic al municipiului Suceava va fi creat un circuit turistic coerent și funcțional și derularea unei ample Campanii de informare în cadrul unităților de învățământ și online, pentru toți sucevenii.

Un alt proiect ce ar urma să fie finanțat prevede modernizare patinoar existent și explorarea posibilității înființării unui nou patinoar în zona Sălii polivalente.

Consilierii locali PMP au obținut asigurări că se va realiza un trotuar spre cimitirul Pacea și că se va amenaja o parcare la cimitirul nou și alei.

Totodată, se vor face reparații și modernizări de străzi cum ar fi str. Luceafărului, Dragomirna, Slt. Turturică, Mitocului, Leca Morariu, Ștefan Tomșa, se vor executa reparații calea de acces între Piața Mică și intersecția la Albina (străzile Saturn cu Zorilor), vor fi modernizate locuri de joacă, se va înființa  o nouă stație de autobuz în cartierul Zamca (la rondou la Biserică).

„Mergem înainte. Lupt până la capăt. Alternativa nu există”, a transmis Anca Gâtlan.


Intră acum și în grupul de