Concluzii democrat-liberale la final de 2010 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PDL şi-a asumat o guvernare şi în perioadă de criză şi „la greu” şi va recâştiga procentele pierdute dacă va şti ce trebuie făcut în 2011, a declarat, joi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. „A fost o perioadă grea, cu respectarea unor angajamente, a unor acorduri cu organismele internaţionale, dar şi cu unele măsuri care înseamnă reforma statului”, a spus Flutur, într-o conferinţă de presă.

Liderul democrat-liberal şi-a exprimat încrederea că PDL va recâştiga procentele pierdute în urma măsurilor de austeritate luate de Guvernul Boc şi va învinge în alegerile din 2012, cu condiţia să explice populaţiei beneficiile aduse de acestea Totodată, el consideră că PDL va trebui să explice populaţiei şi măsurile nepopulare adoptate de Guvern.

„Trebuie să fim conştienţi şi să amintim că dincolo de problemele grele şi traversarea crizei, 2011 va însemna revenirea salariilor la bugetari, în special a celor cu venituri mici şi un an de stabilitate pentru pensionari pentru că nu trebuie să se umble la pensiile oamenilor. Va trebui să creăm noi locuri de muncă în sectorul privat şi vom recâştiga procentele pe care le-am pierdut”, a mai spus Gheorghe Flutur.

La rândul său, prim vicepreşedintele PDL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a declarat că parlamentarii democrat liberali suceveni au fost activi în cursul anului 2010 şi a subliniat că au participat la adoptarea măsurilor care nu sunt populare, dar sunt necesare. „Am simţit în teritoriu că s-au înţeles măsurile, chiar mai dure, luate de Guvern”, a spus Pardău.

Şi prim vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a arătat că în această perioadă majoritate parlamentară ar fi trebuit să fie mai puternică şi că alianţa cu PSD ar fi putut asigura acea majoritate. El a menţionat că majoritate actuală este destul de fragilă şi că şi din această cauză au existat sincope în actul legislativ. „PSD a greşit. S-a dezobişnuit de cu munca. Au preferat să facă spume la gură la televiziuni decât bătături în palmă la guvernare”, a spus Onofrei. El consideră că PDL are nevoie să-şi recâştige încrederea prin ceea ce va face în 2011.

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat la rândul său că organizaţia PDL Suceava este invidiată chiar în interiorul partidului pentru ceea ce reuşeşte să facă.

„Suntem invidiaţi chiar şi în interiorul PDL pentru ceea ce a reuşit echipa de la Suceava. Aici s-a făcut treabă şi la anul se va face la fel”, a spus Balan. El a arătat că s-a văzut că echipa PDL Suceava este unită şi acţionează coerent şi că zvonurile lansate de opoziţie potrivit căreia unii parlamentari PDL suceveni vor vota altfel decât partidul la anumite proiecte de lege sau la moţiunile de cenzură s-au dovedit a fi nefondate. „La Suceava am fost uniţi şi sper să rămâne la fel şi în continuare”, a spus secretarul general al PDL Suceava.


Intră acum și în grupul de