Deputatul PSD Eugen Bejinariu: Rocada guvernamentală ce va aduce un nou prim-ministru și o împrospătare a actului de guvernare ajută și la apropierea de așteptările pe care cetățenii le au permanent de la noi


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PSD Suceava deputatul Eugen Bejinariu a susținut, printr-o declarație politică în Parlament, că așteptata rocadă în cadrul aceluiași program de guvernare determină miniștrii să performeze și să livreze soluții rapide la problemele existente.

„Societatea românească parcurge crize multiple, ca întreaga planetă de altfel și sentimentul care alimenta energiile noastre în trecut, speranța, pare să își piardă din forța de a motiva oamenii să se gândească nu doar fiecare la sine, ci la întreaga comunitate din care face parte. Dincolo de războiul cumplit de la granița noastră, de veștile morții, ale masacrelor și ale perpetuării groazei, oamenii trăiesc încă sub spaimele virușilor ucigași, se luptă cu starea generală de lucruri care le-a îngreunat viața și a alterat profund țesutul social”, a spus parlamentarul sucevean.

Potrivit acestuia, România are două probleme majore care constituie deopotrivă cauză a altor disfuncții sau drame și efect al unor probleme locale, regionale sau globale.

„Inflația și criza de încredere constituie cele două mari surse de neliniște pe termen nedeterminat. La toate celelalte probleme sau crize putem contribui cu frânturi de soluții, cu aport limitat, cu efort conjugat, la aceste două probleme, însă, soluțiile stau în știința noastră și în puterea noastră de a le gestiona”, a spus Bejinariu.

Deputatul sucevean a arătat însă că alternanța la guvernare în cadrul unei coaliții configurate pentru un întreg ciclu electoral constituie un model nou și o soluție binefăcătoare.

„Miniștrii PSD care gestionează domenii economice cheie au reușit, în echipă desigur cu partenerii liberali și maghiari, să identifice modalități de a stimula creșterea economică, de a minimiza inflația, de a întreține, construi și dezvoltă mersul economic înainte. E binevenită o reconfigurare a actului de guvernare după doi ani”, a mai declarat Bejinariu.

Potrivit parlamentarului social-democrat sucevean, în cadrul programului de guvernare anunțat miniștrii ambelor partide care și-au asumat alternanța se pregătesc de evaluare.

„Competiția performanței politice are durata practică de doi ani, căci fiecare ministru și toți ceilalți demnitari numiți de cele două partide au perspectiva termenului scurt în care trebuie să livreze. Nu mai au timpul de a contempla soluții teoretice, de a enunța planuri pe care nu le materializează, de a se ocupa de proiecții și strategii îndepărtate; trebuie să livreze acum pentru oameni, trebuie să își dovedească eficiența imediat, trebuie să realizeze mai mult decât să promită la timpul viitor. Fiecare ministru, din ambele partide știe că evaluarea activității sale va fi imediată. Fiecare demnitar privește zilnic clepsidra până la un moment apropiat la care îi vor fi măsurate realizările concrete și competența pe funcție”, a spus Eugen Bejinariu.

Liderul social-democrat sucevean a subliniat că acesta este un model nou,a cărui eficiență atinge ambele probleme majore ale României.

„În felul alert, dinamic și productiv în care „sabia schimbării” stă permanent deasupra capului fiecărui ministru, s-au mobilizat permanent, fiecare, astfel încât să gestioneze cu efect imediat prolemele majore ce afectează viața oamenilor. Un nou prim-ministru și o împrospătare a actului de guvernare, în curând, ajută și la apropierea de așteptările pe care cetățenii le au permanent de la noi”, a mai declarat parlamenetarul.

Potrivit lui Bejinariu, cumva involuntar, un guvern înnoit renaște speranța, cu atât mai mult cu cât bagheta care va dirija administrarea țării provine de la partidul care a dovedit mereu responsabilitate, mereu știința și puterea de implementa soluții pentru traiul de zi cu zi al oamenilor.

„Însăși soluția rocadei în cadrul aceluiași program de guvernare constituie un act de responsabilitate și vine să hrănească speranța oamenilor că schimbarea aduce cu sine vremuri mai bune. Vor veni, negreșit!”, a concluzionat Bejinariu.


Intră acum și în grupul de