PSD Suceava anunță începerea consultărilor publice asupra proiectelor legilor din Educație


Intră acum și în grupul de

PSD a început consultările publice asupra proiectelor legilor Educației: legea învățământului preuniversitar și legea învățământului universitar, anunță organizația județeană PSD Suceava.

„Partidul nostru a iniţiat începând de luni o serie de consultări cu societatea civilă și specialiștii din Educație asupra celor două proiecte de lege elaborate de Guvern, privind învățământul preuniversitar și universitar”, arată sursa citată.

Potrivit comunicatului, în cadrul primei runde de întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor aleșilor locali: comune, orașe, municipii și județe.

„Aceste consultări se vor desfășura până la finalul lunii martie și vor cuprinde discuții cu: reprezentanții cultelor din România, sindicate, mediul de afaceri, ONG-uri, elevi, părinți, studenți, profesori, rectori, cu grupurile parlamentare ale PSD și cu experții în Educație ai PSD din organizațiile județene ale partidului”, se mai arată în comunicat.

Totodată, social-democrații spun că au convingerea că viitorul educației din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele ușilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislația din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase.

„Drept urmare, România nu își permite încă o reformă superficială în acest domeniu. În acest sens, PSD susține participarea tuturor părților interesate la o dezbatere aprofundată și transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern”, se mai menționează în comunicat.


Intră acum și în grupul de