PDL Suceava se solidarizeaza cu eforturile primariilor din tara


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii suceveni ai PDL susţin în faţa Guvernului ca acesta să se solidarizeze cu primăriile care au datorii de plătit, acest lucru fiind considerat obligatoriu pentru supravieţuirea unităţilor administrativ-teritoriale din ţară. Senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Aurelian Prodan a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că în cazul plăţii arieratelor primăriilor trebuie să fie făcut un efort comun cu Guvernul arătând că, în caz contrar, în actualele condiţii, majoritatea primăriilor nu vor putea funcţiona.

Senatorul sucevean a precizat că potrivit OUG 63/2010 se prevede că autorităţile publice locale trebuie în primul rând să plătească arieratele şi apoi să vadă cum îşi organizează bugetul pentru a putea funcţiona pe mai departe. „Aşa ceva nu poate să meargă”, a spus convins senatorul PDL.

El a explicat că a înţeles că această ordonanţă a fost adoptată sub presiunea Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi ale Băncii Mondiale în vederea diminuării arieratelor înregistrate, dar că Guvernul trebuie să negocieze cu aceste instituţii internaţionale astfel încât această măsură să nu afecteze funcţionalitatea primăriilor.

„Este imposibil pentru orice primărie să-i pui în spate această desagă pentru care vina nu le aparţine exclusiv. Din 2000 şi până acum, fiecare guvern a promis fonduri şi le-a spus să pornească lucrări”, a mai adăugat Tiberiu Prodan.

El consideră că o asemenea măsură poate să fie prevăzută doar pentru viitor, astfel încât cel care angajează lucrări să aibă asigurată finanţarea.

Prodan a mai spus că pentru plata arieratelor trebuie să fie făcut un efort comun al autorităţilor locale şi Guvernului şi că ar trebui să existe un capitol special de plată al acestor arierate la nivel naţional.
„Sperăm ca rezultatul demersului nostru să fie favorabil pentru toţi primarii”, a mai spus la final senatorul PDL de Suceava.


Intră acum și în grupul de