Flutur: „Nu m-am implicat niciodata in deconcentratele din vami” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD a atacat mereu Justiţia şi „a sărit ca din gură de şarpe” atunci când au fost vizaţi oameni de ai lor, a declarat marţi vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, care consideră că în ultima perioadă, PSD-iştii au sărit calul cu foarte multe mizerii aruncate. El i-a avertizat pe social-democraţi că urmează să afle “cum au tranzitat mărfuri de zeci de milioane de euro” prin vămile de la graniţa cu Ucraina.

„Acum i-am văzut trompete cu ce se întâmplă la Siret. Au avut un subiect în care să întrebe ce face Flutur. Nu m-am implicat niciodată în aceste probleme şi nici în deconcentratele din vămi, dar îi avertizez pe pesedişti că o să afle multe informaţii despre ei, în special generaţia asta tânără- care se face că uită- cum au lucrat şi cum lucrează cu vămile şi cum tranzitează mărfuri de zeci de milioane de euro, numai în ultimii ani, prin vămile din graniţa cu Ucraina”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că le va arăta celor din PSD exact cu ceea ce se ocupă. „Pe această temă am să vreau să-i fac curioşi să vadă cu ce se ocupă ei şi ai lor în această perioadă. Este o problemă în care au sărit prea mult calul cei din PSD în ultima perioadă, cu foarte multe mizerii aruncate. Am lăsat odată, de două ori, dar sunt în măsură să le arăt cu se ocupă”, a mai spus vicepreşedintele PDL, care a evitat să facă alte declaraţii privind acest subiect.

Într-un comunicat de presă al PSD Suceava, semnat de preşedintele executiv al organizaţiei, Ovidiu Donţu, se arată că, în cazul din PTF Siret, ancheta trebuie să identifice unde se duc banii din traficul ilegal de la frontieră. “Vama Siret este situată într-un judeţ unde controlul absolut îl deţine Gheorghe Flutur. Ne este greu să credem că dânsul nu ştia de mai mult timp detalii despre activitatea desfăşurată de vameşi acolo. Din două una, ori a fost decimată reţeaua PDL local privind traficul de ţigări la Siret, ori acesteia i s-a eliminat concurenţa prin această acţiune”, se arată în comunicat.

PSD Suceava mai arată că reţinerea vameşilor şi poliţiştilor de frontieră din Vama Siret spune multe despre pregătirea tehnică a României, sub guvernarea PDL, pentru aderarea la Spaţiul Schengen, apreciind că nu tehnica este problema, ci factorul uman şi că scăderea salariilor şi deprofesionalizarea sistemului, prin numiri politice a accentuat fenomenul corupţiei. “Implicarea şefului Poliţiei de frontieră este edificatoare pentru că nu există o numire la acest nivel care să nu fie făcută la propunerea şi cu aprobarea directă a liderului PDL Suceava, Gheorghe Flutur. Deci puterea politică nu este străină de ce se întâmplă în vămi, şi asta este valabil în toate judeţele, nu numai la Suceava”, mai susţine PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de