Deputatul Ioan Bălan cere ministrului Sănătății soluții imediate pentru asigurarea de medici specialiști în domeniul oncologiei și pediatriei în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a solicitat în Parlament, ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, soluții imediate pentru asigurarea de medici specialiști în domeniul oncologiei și pediatriei în județul Suceava.

„În urmă cu un an, m-ați informat că, la nivelul județului Suceava se înregistrează un deficit de 64 de medici specialiști, la care, în perioada următoare, se vor adăuga încă 24 de medici, ca urmare a îndeplinirii condițiilor legal de pensionare pentru limită de vârstă”, a arătat Ioan Bălan.

El i-a transmis ministrului Sănătății că, în același timp, Consiliul Județean Suceava a demarat ample proiecte de investiții în infrastructura spitalicească din județ, respectiv: Spitalul de Copii de la Suceava (5.100 metri pătrați șase etaje și aproximativ 100 milioane de euro) și Noul Pavilion al Spitalului de Oncologie (100 de paturi, inclusiv pentru aparținători, un ambulatoriu și un compartiment pentru îngrijiri paliative).

„Este evident că noile obiective de investiții, după ce vor fi dotate la cele mai înalte standarde, vor avea nevoie de medici specialiști care să furnizeze servicii de sănătate la cele mai înalte standarde”, a precizat Ioan Bălan.

Deputatul PNL de Suceava îi cere ministrului, având în vedere afirmațiile recente privind numărul mare de medici specialiști care nu ocupă un loc în sistemul public, precum și necesitate revitalizării medicinei de familie, în special în mediul rural, să spună câți medici specialiști din Suceava nu ocupă un loc în sistemul public în prezent.

Totodată, el cere ministrului Sănătății să arate ce măsuri a adoptat sau are în vedere să propună în perioada imediat următoare pentru a asigura încadrarea medicilor specialiști pe locurile vacante din spitalele publice din județul Suceava.

„Dată fiind necesitatea implementării cât mai rapide a Planului naţional de prevenire şi combatere a cancerului în România, precum și investițiile pe care le realizează Consiliul Județean Suceava într-un pavilion nou al Spitalului de Oncologie, vă rog să precizați ce măsuri ați dispus pentru a crește interesul tinerilor rezidenți pentru specializarea oncologie?”, a mai cerut Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de