Fruntașul țărănist dr. Petrea Dulgheru spune că eforturile sale nu au fost în zadar: Parlamentul a declarat anul 2023 ca fiind „Anul Iuliu Maniu”


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației Suceava a PNȚ Maniu Mihalache, dr. Petrea Dulgheru, vicepreședinte național al formațiunii, a transmis că a primit cu bucurie vestea că, pe 7 iunie, Parlamentul României a declarat anul 2023 ca fiind „Anul Iuliu Maniu”.

„Lupta organizației din Suceava a început la Alba Iulia, pe 1 decembrie 2022, pe platoul din fața Sălii Unirii, când dr. Petrea Dulgheru a solicitat conducătorilor României proclamarea anului 2023 drept „Anul Iuliu Maniu”. Apoi, la aniversarea a 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu, pe 8 ianuarie, la sfârșitul lunii ianuarie, în timpul inaugurării sediului partidului din Suceava dedicat acestui mare martir, la Sighet și Badacin, pe 5 februarie, la comemorarea a 70 de ani de la moartea sa, și la Stupca, pe 5 și 6 iunie, la comemorarea a 140 de ani de la moartea lui Ciprian Porumbescu, am cerut proclamarea acestui an special. Apelurile noastre au fost ascultate de doi parlamentari PNL, Mircea Cozma și Robert Sighiartău, care au depus o inițiativă legislativă. Aceasta a fost blocată timp de aproape 6 luni în Camera Deputaților”, se arată într-un comunicat al partidului.

Dr. Petrea Dulgheru spune că este fericit că anul 2023 a fost declarat anul celor doi mari patrioți, care și-au dat viața pentru România Mare, Ciprian Porumbescu și Iuliu Maniu.

„Dacă Ciprian Porumbescu ar fi trăit încă 65 de ani, ar fi putut vedea visul său împlinit, fiind alături de marele om politic și martir al neamului, Iuliu Maniu, la Alba Iulia, pe 1 decembrie 1918. Sunt trist că anul dedicat lui Iuliu Maniu are doar 6 luni. Rog președintele, guvernul, televiziunile, consiliile locale și toți cei amintiți în lege să organizeze evenimente dedicate lui Iuliu Maniu în aceste 6 luni, cât ar fi trebuit să aibă într-un an”, a precizat fruntașul țărănist.

El l-a felicitat pe Gheorghe Flutur, în calitate de reprezentant al statului, pentru buna organizare a anului Ciprian Porumbescu.

„Îl rog, în același timp, să dedice măcar un sfert din eforturile sale și celuilalt mare patriot și martir. Ca susținător total al marelui Maniu și a valorilor moștenite de la el, cum ar fi moralitatea creștină, patriotismul luminat, dreptatea socială și democrația desăvârșită, voi face tot ce pot pentru ca cel care a fost marele artizan al Marii Uniri de la Alba Iulia, care a fost prim-ministru de trei ori și ucis în chinuri groaznice de comuniști, să nu fie uitat de suceveni și de toți românii”, a mai precizat Petrea Dulgheru.


Intră acum și în grupul de