Deputatul Gheorghe Șoldan consideră că premierul Marcel Ciolacu găsit formula câștigătoare pentru Autostrada A7: Ministru PSD – fonduri europene – constructor român


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a declarat, marți, că premierul Marcel Ciolacu a găsit formula câștigătoare pentru realizarea proiectului Autostrăzii A 7, respectiv ministrul Transporturilor de la PSD, fondurile europene și constructorul român.

„Anul acesta se va scoate 100% la licitație lotul A7 Pașcani – Suceava! Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a adăugat că speră ca până la finele lui 2023 să fie scoasă la licitație și porțiunea de autostradă dintre Suceava și Siret. De asemenea, Sorin Grindeanu a anunțat că primii kilometri din A7 vor fi dați în folosință începând de anul viitor. “Sper să fie cât mai mulți”, a precizat Sorin Grindeanu”, a arătat deputatul.

El a mai spus că premierul Marcel Ciolacu l-a lăudat pe ministrul Transporturilor pentru modul în care gestionează domeniul și că a subliniat că în cei un an și 7 luni de mandat de până acum ai lui Grindeanu a făcut din Ministerul Transportului cel mai performant minister în ceea ce privește investițiile, atât din fondurile de la bugetul de stat, cât și din fondurile europene.

Șoldan a remarcat și că Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au avut cuvinte de apreciere și în privința constructorului român implicat în construcția A7: UMB.

“Cred că în acest moment nu există companie în Europa care să aibă în jur de 450 de kilometri de autostradă sau drum expres în lucru”, a punctat ministrul Transporturilor, care a apreciat încă o dată ritmul susținut al lucrărilor.

„Felicitări, Marcel Ciolacu, pentru formula câștigătoare A7. Ministru PSD – Fonduri Europene – Constructor Român”, a concluzionat Șoldan.


Intră acum și în grupul de