Senatorul sucevean Gheorghiță Mîndruță, prezent la ședința Consiliului de Securitate ONU vizând situația din Ucraina de unde constată lipsa ministrului român de Externe


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Gheorghiță Mîndruță a transmis că a avut onoarea să participe luni, 17 iulie, pentru prima dată la o ședință a Consiliului de Securitate ONU.

El a menționat că tema a fost „Menținerea păcii și securității în Ucraina”.

La această ședință au participat Miniștrii de Externe ai multor țări europene, inclusiv cele din imediata vecinătate a Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, Lituania). De asemenea, au fost prezenți și au susținut discursuri reprezentantul Rusiei la ONU, dar și ministrul de externe al Ucrainei.

„Din păcate, Ministrul de Externe al României, doamna Luminița Odobescu, nu a participat, având ca prioritate participarea în delegația condusă de președintele Klaus Iohannis, la Summitul din Bruxelles, Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene”, a spus senatorul sucevean.

El a menționat că înțelege că summit-ul Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene este extrem de important pentru România, dar crede că absența ministrului român de Externe la o întâlnire a Consiliului de Securitate ONU pe tema războiului din Ucraina i se pare o gravă eroare diplomatică.

„România ratează încă o șansă de a se comporta ca un actor important la flancul estic al UE și NATO”, a concluzionat Gheorghiță Mîndruță.


Intră acum și în grupul de