PNL ataca PDL cu Dinu Patriciu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderii naționali ai PNL sunt nemulțumiți că actualul Cod al Muncii pe care coaliția PD-L-UDMRUNPR vrea să își angajeze răspunderea este de fapt o sinteză a unei discuții telefonice pe care ministrul Ioan Nelu Botiș (PD-L) a purtat-o cu omul de afaceri Dinu Patriciu.

Vicepreşedintele PNL, deputatul de Iași, Relu Fenechiu a declarat, sâmbătă, la Suceava, că schimbarea Codului Muncii este una necesară, dar că aceasta nu se face în urma unui telefon dat de Dinu Patriciu, ci în urma unor dezbateri corecte între sindicate patronate, mediate de singura instituţie legiuitoare care este Parlamentul României.

Prezent la Suceava, la ședința Delegaţiei Permanente a organizației județene PNL parlamentarul liberal a recunoscut că nu toate propunerile PDL sunt proaste, ci modul în care au fost aplicate este dezastruos şi denotă o incapacitate de conducere cum nu a mai existat în România niciodată.

El a spus că schimbarea actualului Cod al Muncii este una necesară, dar nu în modul în care a fost făcută. „Nu schimb Codul muncii în urma unui telefon pe care ţi-l dă Dinu Patriciu şi îţi spune el ceea ce e de făcut cu Codul Muncii în România. Pentru că dacă domnul Dinu Patriciu era un om cu idei pe care să le preia în totalitate PNL, era poate în rândurile conducerii PNL. Dar aţi văzut că atunci când nu i-a convenit domnului Traian Băsescu i-a spus ruşine să-şi fie domnule Patriciu. Acum aflăm cu toţii că actualul Cod al Muncii este propus de Guvern exact aşa cum Dinu Patriciu l-a propus ministrului Muncii. Asta este abordarea PDL”, a ținut să explice malițios Relu Fenechiu.

El consideră că un Cod al muncii nou şi modern trebuie să existe în România, dar că acesta trebuie să fie elaborat în urma unor dezbateri corecte între sindicate și patronate şi trebuie mediat de singura instituţie legiuitoare din România, Parlamentul. „Aşa ceva însă nu s-a făcut”, a specificat liderul PNL.

El a mai arătat că şi în administraţia publică din România, aparatul administrativ local şi central este supradimensionat, dar că nu se poate face o reducere a personalului peste noapte.

„Nu ne putem permite să luăm peste noapte o decizie să dăm afară sute de mii de oameni şi să-i lăsăm fără muncă, fără să ne gândim că acei oameni au credite, că au case ipotecate sau că au copii”, a mai spus Relu Fenechiu.

Amintim că omul de afaceri Dinu Patriciu a explicat într-un editorial publicat în ziarul central Adevărul cum a fost sunat de ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, care i-a cerut părerea despre proiectul de Cod al Muncii.


Intră acum și în grupul de