Acasă Politica Deputatul sucevean Vlad Piedone-Popescu propune o lege care să mărească pedepsele pentru...

Deputatul sucevean Vlad Piedone-Popescu propune o lege care să mărească pedepsele pentru traficul și consumul ilicit de droguri în unități de învățământ sau în proximitatea lor


Intră acum și în grupul de

Deputatul Vlad-Piedone Popescu a anunțat, marți, că împreună cu colegii săi din Partidul Unității și Solidarității Liberale (PUSL) și cu sprijinul Partidului Social Democrat (PSD), a depus un proiect de modificare a Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri la începutul sesiunii parlamentare.

El a spus că proiectul propus vizează o problemă extrem de gravă cu care se confruntă societatea românească, și anume traficul și consumul ilicit de droguri.



Potrivit deputatului sucevean această problemă afectează o mare parte a populației, inclusiv mulți minori, și are consecințe devastatoare asupra individului și societății în ansamblu și că, din păcate, în ultima perioadă, am fost martorii unor tragice pierderi de vieți umane cauzate de consumul de droguri.

Deputatul Vlad-Piedone Popescu susține că este imperios necesară modificarea legislației pentru a crește pedepsele pentru cei implicați în traficul și consumul ilicit de droguri, iar proiectul său propune ca în cazul în care infracțiunile sunt comise în instituții de învățământ sau în proximitatea acestora, să se poată adăuga un spor de 5 ani la maximul special de pedeapsă prevăzut de lege.

Scopul acestei propuneri legislative este să transforme România într-o țară mai sigură pentru toți cetățenii, cu accent deosebit pe protejarea copiilor și tinerilor de efectele distructive ale drogurilor, a subliniat deputatul Vlad-Piedone Popescu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version