Deputatul Gheorghe Șoldan a participat la deschiderea anului școlar la școala din Băișești, veche de 140 de ani, dar modernizată


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a participat, luni, la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială din Băișești unde peste 200 de elevi au avut bucuria să înceapă școala într-o clădire renovată și modernizată.

El a spus că această școală are o istorie impersionantă, cu o existență de 140 de ani, în care au învățat bunicii și chiar străbunicii elevilor de acum, însă care a trecut în ultimul an printr-un proces de modernizare.

„Am fost astăzi la Băișești, la invitația primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, la deschiderea noului an școlar. M-am bucurat să mă reîntâlnesc cu elevii de 10 cărora le-am oferit, spre sfârșitul anului trecut, o excursie la București, unde au vizitat, printre altele, și clădirea Parlamentului.  Le-am spus elevilor că trebuie să învețe bine pentru a-și face părinții fericiți, dar și pentru că rezultatele bune la învățătură sunt cea mai bună investiție pe care o pot face pentru viitorul lor. Mai cu seamă că acum au o școală modernă, profesori dedicați și un primar, Gheorghe Fron, care pune accent pe dezvoltarea infrastructurii școlare din comuna pe care o gospodărește de ani buni, una dintre cele mai mari din județ, cu nu mai puțin de 9 sate”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Gheorghe Șoldan, Școala Gimnazială din Băișești, înființată în 1883 a trecut în ultimul an printr-un proiect de eficiență energetică, iar în cadrul proiectului s-au făcut lucrări de anvelopare a clădirii cu vată bazaltică de 20 cm, înlocuire a tâmplăriei cu ferestre de casă pasivă, care combină consumul mic de energie cu termoizolarea, oferind confort sporit atât vara, cât și iarna.

De asemenea, s-au montat panouri fotovoltaice, pompe de căldură deservite de opt foraje la adâncime de 125 de metri, recuperatoare de căldură în fiecare încăpere şi multe altele.

În urma derulării proiectului, școala îşi va asigura energia electrică şi termică în proporție de 95%.

În perioada următoare, așa cum a anunțat primarul Gheorghe Fron, urmează să fie dotate școlile din comună cu mobilier școlar și aparatură necesară unui proces de învățământ modern.

De asemenea, sunt așteptate două microbuze școlare electrice, pentru transportul elevilor, dar și preșcolarilor, la unitățile de învățământ de pe raza comunei.

El a transmis mult succes tuturor în noul an școlar.


Intră acum și în grupul de