Nechifor: Masurile de austeritate ale Guvernului au fost eronate (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Dacă România nu reuşeşte să iasă din criză din cauză că revine recesiunea în Europa înseamnă că toate măsurile Guvernului, pe care populaţia le resimte, au fost degeaba, e de părere liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. „Măsurile guvernului au fost eronate, greşite şi nu au determinat nici o soluţie de ieşire din criză”, a spus deputatul social-democrat.

Nechifor a spus că ceea ce a însemnat, în opinia guvernanţilor, plan anti criză, a fost prost conceput pentru că de la început trebuia să fie luate în calcul şi influenţele externe, cum ar fi revenirea recesiunii în Europa. El a arătat că este îngrijorat privind adâncirea crizei în România în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat temerile în cazul în care revine criza pe plan european. „Ceea ce a făcut Guvernul Boc a fost o greşeală profundă, fără sens, cu costuri insuportabile pentru populaţie. Ce s-a făcut cu cei 20 de miliarde de euro împrumutaţi, pentru ce a fost nevoie de diminuarea salariilor, îngheţarea şi impozitarea pensiilor, creşterea TVA cu cinci procente?”, s-a întrebat Nechifor.

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat îngrozit, miercuri seară, la Realitatea TV, de perspectiva întoarcerii crizei economice, afirmând că ar fi spus despre premierul Boc că este iresponsabil în cazul în care acesta ar fi mărit salariile bugetarilor. “Soluţia corectă, deşi eu am făcut apel, dar degeaba, a fost luat în glumă, este responsabilitate şi puţină solidaritate. Ştiţi ce mă îngrozeşte: dacă se întoarce din nou criza? Dacă se întoarce?”, a spus Traian Băsescu.

El a mai spus că ar fi spus că Boc este iresponsabil în cazul în care şeful Guvernului ar fi mărit salariile. “Dacă mărea pensiile, l-aţi fi aplaudat, dar prăbuşea ţara”, i-a spus şeful statului moderatorului.

Pe de altă parte, el a spus că s-a lecuit de previziuni, atât de cele ale instituţiilor româneşti, cât şi ale FMI. El a menţionat că instituţiile, inclusiv Fondul, şi-au revizuit de prea multe ori previziunile, iar nimeni nu poate face previziuni.


Intră acum și în grupul de