Deputatul Ioan Bălan vrea să afle câți suceveni au carduri de energie încărcate cu tranșa a doua și câți le-au folosit


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a adresat, prin intermediul unei interpelări parlamentare, ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, o solicitare de informații privind distribuirea și alimentarea cardurilor de energie la nivelul județului Suceava.

Parlamentarul sucevean a menționat în solicitare că sprijinul financiar acordat de Guvernul României, susținut financiar din fonduri externe nerambursabile, prin intermediul cardului de energie s-a demonstrat unul dintre cele mai puternice proiecte de sprijinire a familiilor aflate în situații de vulnerabilitate financiară, pentru a putea depăși dificultățile create de creșterea accelerată a prețurilor la energie.

El a salutat faptul că, începând cu a doua parte a lunii septembrie, Guvernul a demarat procedurile pentru încărcarea cardurilor de energie cu cea de-a doua tranșă aferentă anului 2023.

Cu toate acestea, spune Ioan Bălan, potrivit prevederilor actului normativ care stă la baza acestui program, disponibilitățile financiare pot fi utilizate de către beneficiari până la finalul acestui an, mai precis până la data de 31 decembrie 2023.

El își exprimă speranța că Guvernul României va încerca să identifice soluții pentru extinderea programului și în anii următori, și cere să i se spună care este numărul total de beneficiari ai cardului de energie la nivelul județului Suceava și care este numărul total de carduri de energie încărcat cu tranșa a doua din anul 2023 la nivelul județului Suceava.

Totodată, Ioan Bălan vrea să afle câți beneficiari nu au utilizat în integralitate sau deloc fondurile încărcate pe cardul de energie și care sunt măsurile de informare a beneficiarilor pentru ca ministrul să se asigure că aceștia vor utiliza fondurile pentru plata facturilor până la data de 31 decembrie 2023.


Intră acum și în grupul de